ΑρχικήinetSnapchat: Σταματάει να προωθεί περιεχόμενο του Donald Trump!

Snapchat: Σταματάει να προωθεί περιεχόμενο του Donald Trump!

Το Snapchat σταματάει να προωθεί περιεχόμενο του Προέδρου Donald Trump στη ροή «Discover» της εφαρμογής! Σύμφωνα με τις δηλώσεις της εταιρίας, καταλαβαίνουμε ότι είναι στην ίδια πλευρά με το Twitter, καθώς ακολούθησε και αυτό την ίδια προσέγγιση, σε αντίθεση με το Facebook που αποφάσισε να μείνει αμέτοχο.

Snapchat
Snapchat: Σταματάει να προωθεί περιεχόμενο του Donald Trump!

«Δε θα ενισχύσουμε τις φωνές που παρακινούν την φυλετική βία», δήλωσε εκπρόσωπος του Snapchat, υπερασπιζόμενος την απόφαση της εταιρείας.

H ροή Discover του Snapchat, συνήθως περιλαμβάνει περιεχόμενο ειδήσεων από οργανώσεις, επωνυμίες, διάσημους και μερικές φορές πολιτικούς. Ο λογαριασμός του Trump είναι ακόμα ορατός στην πλατφόρμα, και μπορεί να τον  ακολουθήσει ο καθένας για ενημερώσεις.

«Προς το παρόν δεν θα προωθήσουμε κανένα περιεχόμενο του Προέδρου στο Discover του Snapchat. Δε θα ενισχύσουμε τις φωνές που παρακινούν τη φυλετική βία την αδικία με το να τους προσφέρουμε δωρεάν προώθηση στο Discover. Η φυλετική βία και αδικία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας και είμαστε δίπλα σε όσους αναζητούν την ειρήνη, την αγάπη, την ισότητα και την δικαιοσύνη στην Αμερική.»

Την ίδια απόφαση με το Snapchat για τα προκλητικά δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στους λογαριασμούς του Trump, πήρε και το Twitter. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης επισύναψε μια ετικέτα σε ένα tweet του προέδρου, η οποία έλεγε ότι «εξυμνεί τη βία». Πρόσθεσε μάλιστα ότι η δημοσίευση παραβίασε τους κανόνες της εταιρείας, ενώ δήλωσε ότι «το Twitter αποφάσισε ότι το να παραμείνει το tweet προσβάσιμο μπορεί να είναι προς το συμφέρον των πολιτών

Το tweet περιλάμβανε και ένα απόσπασμα από μια ρατσιστική φράση, από το 1967, του τότε αρχηγού της αστυνομίας Walter E. Headler: «Όταν αρχίζει η λεηλασία, αρχίζουν και οι πυροβολισμοί.»

Snapchat: Σταματάει να προωθεί περιεχόμενο του Donald Trump!

Επιπλέον κοινοποιήθηκε και στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter, και φυσικά είχε την ίδια αντιμετώπιση με τα υπόλοιπα tweets.

Μεταξύ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αυτό που δεν πήρε θέση ήταν το Facebook. Αντίθετα με το Snapchat, το Facebook επέλεξε να μείνει αμέτοχο στον περιορισμό τέτοιων επικίνδυνων αντιλήψεων, μια στάση που έφερε εξωτερική και εσωτερική πίεση για την εταιρεία. Όπως αναφέραμε αυτή την εβδομάδα, οι υπάλληλοι του Facebook οργάνωσαν μια εικονική διαδήλωση, ενώ δεν σκοπεύουν να κάνουν πίσω.

Σε δήλωση που έκανε την Τετάρτη ο Υπεύθυνος Εκστρατείας του Trump, Brad Parscale, ισχυρίστηκε ότι το Snapchat προσπαθεί να επηρεάσει τις επερχόμενες εκλογές λέγοντας ότι «προτιμούν να μοιράζονται βίντεο με ακρο-αριστερό περιεχόμενο παρά να προωθήσουν την ενότητα και τη δικαιοσύνη

«Το Snapchat μισεί  ότι πολλοί από τους χρήστες παρακολουθούν το περιεχόμενο του προέδρου και  εμπλέκεται άμεσα με την παρεμπόδιση της ψηφοφορίας.  Αν είσαι συντηρητικός, δεν θέλουν να έχουν σχέση μαζί σου, δε σε θέλουν πια στην ψηφοφορία

Παρά τους ισχυρισμούς του Parscale δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Snapchat προσπαθεί να παρέμβει στις εκλογές 2020, να παρεμποδίσει ψηφοφόρους ή να λογοκρίνει το περιεχόμενο του Trump, το οποίο ακόμα υπάρχει στην πλατφόρμα του Snapchat.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS