ΑρχικήReviewsPower Glove: Μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth!

Power Glove: Μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth!

Power Glove: μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth: O Sam Battle, βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει το γάντι της Nintendo, σε «τηλεχειριστήριο» μουσικής, και να ρυθμίζει τα πάντα κουνώντας απλά τα δάχτυλα του.  

Power Glove

Το Power Glove, όπως δηλώνει και το όνομα του, είναι ένα γάντι εικονικής πραγματικότητας, ειδικά σχεδιασμένο για να χειρίζεται τις κινήσεις των παιχνιδιών στο Nintendo Entertainment System. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1989 και τράβηξε σύντομα την προσοχή όλων χάρη στους πρώιμους μηχανισμούς εικονικής πραγματικότητας και του καλού μάρκετινγκ. Οι χρήστες του Power Glove μπορούν να ελέγχουν ό,τι συμβαίνει στην οθόνη μόνο με ένα κούνημα των δαχτύλων τους.

Ο gaming εξοπλισμός λειτουργεί μέσω ηλεκτρονικών πομπών οι οποίοι είναι ενσωματωμένοι στο γάντι. Με τις κατάλληλες διαδικασίες, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν τον χαρακτήρα του παιχνιδιού συνδυάζοντας τον παραδοσιακό τρόπο των κουμπιών με τις κινήσεις των δαχτύλων τους.

Ο Sam Battle, γνωστός και ως «Look Mum No Computer», χάκαρε ένα NES Power Glove ώστε να μπορεί να ελέγχει το modular synth setup. Οι ηλεκτρονικές μελωδίες, οι παλμοί, η τονικότητα, το εύρος και η ένταση ρυθμίζονται πλέον μέσω του γαντιού με διάφορες χειρονομίες.

Για να το τελειοποιήσει, ο Battle δημιούργησε ένα ρομποτικό χέρι που λαμβάνει input από το synth για να χειρίζεται το γάντι, το οποίο με τη σειρά του ελέγχει το synth. Είναι ουσιαστικά ένα μοναδικό κύκλωμα ανατροφοδότησης.

Έχουν ήδη αναφερθεί πολλές λεπτομέρειες, τόσο σε βίντεο που έχει δημοσιεύσει ο ίδιος ο εφευρέτης του στο YouTube, όσο και σε διαγράμματα συνδεσμολογίας. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες να τροποποιήσουν το Power Glove μόνοι τους και να φτάσουν στο ίδιο αποτέλεσμα. Μπορεί τελικά να είναι μια πολύ φθηνότερη προσέγγιση για τα μουσικά γάντια, από ότι η πρόταση του Imogen Heap.

Παρόλο που ο Battle υπαινίχθηκε μια πιθανή συνέχεια, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση ότι το project του Power Glove θα αναπτυχθεί περισσότερο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS