ΑρχικήUpdatesPowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλεία

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλεία

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλέια

Στο συνέδριο Microsoft Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε τα PowerToys 0.18, τα οποία περιέχουν δύο νέα εργαλεία, που σας επιτρέπουν την εύκολη εύρεση/εκκίνηση εφαρμογών, καθώς και την εύκολη διαχείριση των συντομεύσεων του πληκτρολογίου.

Το πρώτο εργαλείο ονομάζεται PowerToys Run και σας επιτρέπει να αναζητείτε και να ανοίγετε διάφορα αρχεία και εφαρμογές με ευκολία. Το δεύτερο εργαλείο, γνωστό ως keyboard manager (remapper), σας επιτρέπει να αλλάζετε τις συντομεύσεις του πληκτρολογίου σας, καθώς και να δημιουργείτε καινούριες.

PowerToys Run

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το PowerToys Run είναι ένα εργαλείο το οποίο σας επιτρέπει να αναζητείτε και να ανοίγετε διάφορες εφαρμογές και αρχεία, ή και να χειρίζεστε τις ήδη ανοιχτές εφαρμογές. Η εφαρμογή ανοίγει με τη συντόμευση Alt+Space. Πατώντας την, θα δείτε ένα πεδίο αναζήτησης, στο οποίο μπορείτε να πληκτρολογήσετε το όνομα της εφαρμογής που θέλετε να ανοίξετε.

Στο πεδίο αναζήτησης, μπορείτε να πληκτρολογήσετε ονόματα προγραμμάτων, αρχείων, φακέλων ή εφαρμογών που ήδη τρέχουν στο σύστημα. Σε περίπτωση που υπάρχουν πολλά αποτελέσματα, θα σας εμφανιστούν όλα σε μια λίστα κάτω από τη γραμμή αναζήτησης. Επιπλέον, το PowerToys Run σας επιτρέπει να ανοίγετε όλα τα executable αποτελέσματα με δικαιώματα διαχειριστή.

Σε περίπτωση που θέλετε να ανοίξετε κάποια εφαρμογή με επιπλέον arguments, πρέπει να πληκτρολογήσετε το σύμβολο “>” πριν την αναζήτηση. Παραδείγματος χάρη:

  • > Notepad++ c:\users\secnews\example.txt

Εκτός από την εύρεση και εκκίνηση προγραμμάτων, το PowerToys Run μπορεί, επίσης, να κάνει και βασικούς μαθηματικούς υπολογισμούς, όπως φαίνεται παρακάτω.

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλέια

PowerToys Keyboard Manager

Όπως φαίνεται και από το όνομα του, to Keyboard Manager είναι ένα εργαλείο το οποίο σας επιτρέπει να αλλάζετε τις συντομεύσεις και τα πλήκτρα του πληκτρολογίου. Το πρόγραμμα είναι εύκολο στη διαχείριση.

Για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PowerToys Keyboard Manager, θα πρέπει πρώτα να ανοίξετε τις ρυθμίσεις των PowerToys και, στη συνέχεια, να επιλέξετε Keyboard Manager από το μενού που υπάρχει στην αριστερή πλευρά του παραθύρου. Εδώ θα δείτε δύο επιλογές: Remap Keyboard και Remap Shortcuts.

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλέια

Με την πρώτη επιλογή, μπορούμε να κάνουμε remap ενός πλήκτρου, με κάποιο άλλο πλήκτρο του πληκτρολογίου. Με τη δεύτερη επιλογή μπορούμε να αλλάξουμε τις υπάρχουσες συντομεύσεις του πληκτρολογίου.

Η νέα έκδοση των PowerToys είναι ήδη διαθέσιμη. Μπορείτε να κάνετε λήψη πατώντας εδώ.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS