ΑρχικήinetTo νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι μπορείτε να πιείτε μια γουλιά νερό.

Ως μέρος μιας πρόσφατης ενημέρωσης υλικολογισμικού των Tesla Cars, η εταιρεία παρουσίασε μια σειρά από λειτουργίες, όπως ένα ενημερωμένο επίπεδο ασφαλείας και μια ολοκαίνουργια δυνατότητα που ονομάζεται «Cheetah».

Στο μοντέλο Tesla S, υπάρχει ήδη ένα παρόμοιο mode που ονομάζεται Ludicrous +,  το οποίο λειτουργεί ως sport προφίλ οδήγησης, αλλά η λειτουργία Cheetah προσθέτει επιπλέον 46 HP στον ηλεκτροκινητήρα. Σε αυτή τη λειτουργία, το όχημα μπορεί να παράγει έως 823 HP.

Ονομάζεται “Cheetah”, επειδή μετά την ενεργοποίηση, μειώνει την μπροστινή ανάρτηση του αυτοκινήτου κατά 15 εκ., Τοποθετώντας το σε μια στάση παρόμοια με του άγριου θηρευτή.

Πριν από αρκετούς μήνες, ο Elon Musk ανακοίνωσε σημαντικές αναβαθμίσεις για το μοντέλο S. Μετά την ανακοίνωση, η Tesla κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση λογισμικού που παρείχε μικρές αναβαθμίσεις για το μοντέλο S και το μοντέλο 3, αλλά δεν ήταν οι αναβαθμίσεις που είχε υποσχεθεί ο Elon.

tesla cheetah  Cheetah mode Τesla

Φαίνεται ότι η λειτουργία Cheetah είναι εκείνη η υποσχέση, η οποία τώρα παραχωρείτε στο κοινό.

Ο Brooks, ένας λάτρης του drag racing που έχει το κανάλι του YouTube “DragTimes”, δοκίμασε την αυξημένη απόδοση ενός Tesla Model S Raven χρησιμοποιώντας την λειτουργία Cheetah.

Εκτός από την αύξηση της ισχύος και μια χαμηλωμένη στάση, η νέα ενημέρωση αύξησε επίσης το θερμικό όριο της μπαταρίας, παρέχοντας σταθερότερη απόδοση.

Ο Brooks, χρησιμοποιώντας την λειτουργία Cheetah, πέτυχε χρόνο 2,41 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ / ώρα.

Κατόπιν εξέτασε την σταθερή απόδοση της λειτουργίας Cheetah. Με κάθε προσπάθεια που έκανε στα 0-100 χλμ / ώρα, το μόνο πράγμα που κατέβηκε ήταν η φόρτιση της μπαταρίας ενώ η απόδοση παρέμεινε ίδια.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα φαίνοται αρκετά εντυπωσιακά, αλλά πιο ολοκληρωμένες δοκιμές θα μας δείξουν την πραγματική εικόνα της νέας λειτουργίας. Ακόμα και η Porsche Taycan χάνει ισχύ όταν η φόρτιση της μπαταρίας μειώνεται παρά τα λεγόμενα της εταιρείας για σταθερή απόδοση. Επομένως πρέπει να κρίνουμε την απόδοση του Tesla με τα ίδια κριτήρια.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της λειτουργίας Cheetah του Tesla είναι το εκτεταμένο διάστημα λειτουργίας της. Κάποτε ο χρήστης ήταν σε θέση να χρησιμοποιεί τέτοιες δυνατότητες για περίπου 4 δευτερόλεπτα. Πλέον, η λειτουργία Cheetah διαρκεί περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Τελικά, με τη νέα ενημέρωση, η Tesla έφερε μια τεράστια βελτίωση στα οχήματα της. Η Porsche Taycan ανέτρεψε το Tesla Model S ως το ταχύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία του. Ωστόσο, φαίνεται ότι το μοντέλο S μπορεί να κατακτήσει την κορυφή.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS