ΑρχικήinetElon Musk: Τα ατυχήματα είναι πιο επικίνδυνα από τον κορωνοϊό

Elon Musk: Τα ατυχήματα είναι πιο επικίνδυνα από τον κορωνοϊό

Η ανάρτηση του Elon Musk στο Twitter, την περασμένη εβδομάδα που έλεγε απλά ότι “Ο πανικός για τον κορωνοϊό είναι ανόητος”, προκάλεσε αναταραχή. Και τώρα, ο δημοφιλής επιχειρηματίας έστειλε ένα σημείωμα στους υπαλλήλους του SpaceX, το οποίο λέει ότι είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από αυτοκινητιστικό δυστύχημα, παρά από τον COVID-19.

Ο ιός έχει εξαπλωθεί σε περισσότερα από 114 κράτη και έχει επηρεάσει περίπου 137.000 ανθρώπους παγκοσμίως, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να ανακηρύσσει την έξαρση του κορωνοϊού ως πανδημία. Ο Musk ωστόσο επιμένει ότι ο ιός “δεν βρίσκεται μέσα στους 100 πρώτους κινδύνους για την υγεία στις Ηνωμένες Πολιτείες”. Αντίθετα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε έκτακτη ανάγκη στη χώρα για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα την πανδημία.

Όπως αναφέρθηκε από το BuzzFeed, ο Musk συνέκρινε τα τροχαία ατυχήματα με μια ασθένεια όπως το COVID-19 και μάλιστα χρησιμοποίησε και αριθμούς για να υποστηρίξει τη δήλωσή του. “Υπάρχουν περίπου 36.000 θάνατοι από ατυχήματα το χρόνο, σε σύγκριση με τους 36 θανάτους μέχρι τώρα από τον COVID-19 “, δήλωσε ο Musk.

Elon Musk

Η στάση του Elon Musk, απέναντι στην πανδημία έχει αντιμετωπιστεί με κριτική. Πολλοί επαγγελματίες υγείας δήλωσαν στο BuzzFeed, ότι δεν είναι καν λογικό να συγκρίνει τα ατυχήματα με τον κορωνοϊό.

«Αυτός ο ιός δεν μπορεί να περιοριστεί και ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι θα τον αντιμετωπίσουν καλά, υπάρχει ένα ποσοστό που δεν θα μπορέσει. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να καταλήξουν να πεθαίνουν από αυτόν και πρέπει να επικεντρωθούμε στην προσπάθεια περιορισμού της έκθεσης των ανθρώπων», δήλωσε ο Amesh Adalja, ανώτερος μελετητής στο Johns Hopkins University Center για την Ασφάλεια της Υγείας.

Από τη μια πλευρά, οι αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford και η General Motors έχουν δώσει εντολή στους μη εργοστασιακούς υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι, από την άλλη όμως, υπάρχουν οι υπάλληλοι της Tesla και της SpaceX που εργάζονται ακόμα στην έδρα της εταιρίας στο Hawthorne, της California.

Ωστόσο, ο Elon Musk δήλωσε στο email που τους έστειλε ότι ενδιαφέρεται “πολύ” για την ευημερία των εργαζομένων του. Ενθάρρυνε τους υπαλλήλους του να παραμείνουν στο σπίτι και να φροντίσουν τον εαυτό τους εάν αισθάνονται άρρωστοι.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS