Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
infosec

Group IB: Δυο hacker groups επιτίθενται σε Ρωσικές τράπεζες

Η Group IB εντόπισε μια τεράστια καμπάνια προσποιούμενη την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, με στόχο διάφορα Ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Τα...
Read More
infosec

Bug του Gmail επιτρέπει την τροποποίηση του «From:» header

Ένα Bug που εντοπίστηκε στην δομή του “From:” header του Gmail θα μπορούσε να εμφανίζει μια διαφορετική διεύθυνση email από...
Read More
infosec

Γιατί κλείδωσαν μυστηριωδώς οι λογαριασμοί της Apple;

Πιστεύετε πως επιχείρησε κάποιος να χακάρει τον Apple λογαριασμό σας; Δεν είστε ο μόνος! Από την Τρίτη, πολλοί χρήστες των...
Read More
Latest Posts

Το Διαστημικό Πρόγραμμα της Κίνας ανταγωνίζεται το SpaceX

SpaceXΗ διαστημική βιομηχανία κυριαρχείται σήμερα από τους Elon Musk και Jeff Bezos, καθώς οι εταιρείες τους έχουν αναλάβει τα τεράστια έργα να κατασκευάσουν δορυφόρους και να στείλουν τουρίστες στο διάστημα.

Τόσο το SpaceX όσο και το Blue Origin ανταγωνίζονται για να παρέχουν φθηνότερες εναλλακτικές σε σχέση με τη NASA, την Ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία και άλλα κυβερνητικά διαστημικά έργα.

Ωστόσο, όπως και η βιομηχανία των smartphones ή του AI έχει δει σκληρό ανταγωνισμό από άλλους ικανούς κατασκευαστές, έτσι κι αυτές οι διαστημικές εταιρείες θα πρέπει επίσης να ανταγωνιστούν το διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας.

Το 2014, ο Πρόεδρος Xi Jinping έσπασε το «μονοπώλιο» της κυβέρνησης σχετικά με τις διαστημικές αποστολές ανοίγοντας την αγορά του διαστήματος σε επενδυτές του ιδιωτικού τομέα. Επέτρεψε τον σχηματισμό τοπικών εταιρειών με στόχους που ανταγωνίζονται το SpaceX του Musk, το Blue Origin του Bezos και το Virgin Galactic του Branson.

Τέτοιες μικρές επιχειρήσεις λαμβάνουν κεφάλαια από επενδυτές με έδρα την Κίνα, που ανέρχονται σε 8 δισεκατομμύρια δολάρια στον εθνικό προϋπολογισμό για το διάστημα, που είναι δεύτερος μετά τις ΗΠΑ. Οι εταιρείες αυτές μπορούν επίσης να αναζητήσουν την πείρα των επιστημόνων που ασχολούνται με την κατασκευή πυραύλων, από το ενεργό διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας για τη μεταφορά ανθρώπων στο διάστημα.

Υπήρξε επίσης αύξηση κατά 50% του αριθμού των δορυφόρων στο διάστημα από το 2013 έως το 2017 σύμφωνα με την Satellite Industry Association. Έτσι, οι κινεζικές εταιρείες διαστημικών αεροσκαφών θα μπορούσαν να προσφέρουν ένα φθηνό τρόπο για την αποστολή περισσότερων δορυφόρων σε τροχιά.

«Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για μια εμπορική εταιρεία πυραύλων να αναπτυχθεί στην Κίνα από ότι τώρα», λέει ο Zhang Changwu, Διευθύνων Σύμβουλος της Landspace Technology Corp.

Μέχρι το 2030, η Κίνα στοχεύει να είναι στις τρεις πρώτες αεροδιαστημικές δυνάμεις του κόσμου και τα τελευταία τρία χρόνια, περισσότερες από 60 κινεζικές εταιρείες εντάχθηκαν στην εμπορική διαστημική βιομηχανία. Δεδομένου ότι η Κίνα έχει πετύχει να καλύψει όλα τα πεδία της τεχνολογίας, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι σύντομα θα καλύψει το χάσμα στον τομέα της αεροδιαστημικής.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *