Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Το Διαστημικό Πρόγραμμα της Κίνας ανταγωνίζεται το SpaceX

SpaceXΗ διαστημική βιομηχανία κυριαρχείται σήμερα από τους Elon Musk και Jeff Bezos, καθώς οι εταιρείες τους έχουν αναλάβει τα τεράστια έργα να κατασκευάσουν δορυφόρους και να στείλουν τουρίστες στο διάστημα.

Τόσο το SpaceX όσο και το Blue Origin ανταγωνίζονται για να παρέχουν φθηνότερες εναλλακτικές σε σχέση με τη NASA, την Ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία και άλλα κυβερνητικά διαστημικά έργα.

Ωστόσο, όπως και η βιομηχανία των smartphones ή του AI έχει δει σκληρό ανταγωνισμό από άλλους ικανούς κατασκευαστές, έτσι κι αυτές οι διαστημικές εταιρείες θα πρέπει επίσης να ανταγωνιστούν το διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας.

Το 2014, ο Πρόεδρος Xi Jinping έσπασε το «μονοπώλιο» της κυβέρνησης σχετικά με τις διαστημικές αποστολές ανοίγοντας την αγορά του διαστήματος σε επενδυτές του ιδιωτικού τομέα. Επέτρεψε τον σχηματισμό τοπικών εταιρειών με στόχους που ανταγωνίζονται το SpaceX του Musk, το Blue Origin του Bezos και το Virgin Galactic του Branson.

Τέτοιες μικρές επιχειρήσεις λαμβάνουν κεφάλαια από επενδυτές με έδρα την Κίνα, που ανέρχονται σε 8 δισεκατομμύρια δολάρια στον εθνικό προϋπολογισμό για το διάστημα, που είναι δεύτερος μετά τις ΗΠΑ. Οι εταιρείες αυτές μπορούν επίσης να αναζητήσουν την πείρα των επιστημόνων που ασχολούνται με την κατασκευή πυραύλων, από το ενεργό διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας για τη μεταφορά ανθρώπων στο διάστημα.

Υπήρξε επίσης αύξηση κατά 50% του αριθμού των δορυφόρων στο διάστημα από το 2013 έως το 2017 σύμφωνα με την Satellite Industry Association. Έτσι, οι κινεζικές εταιρείες διαστημικών αεροσκαφών θα μπορούσαν να προσφέρουν ένα φθηνό τρόπο για την αποστολή περισσότερων δορυφόρων σε τροχιά.

«Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για μια εμπορική εταιρεία πυραύλων να αναπτυχθεί στην Κίνα από ότι τώρα», λέει ο Zhang Changwu, Διευθύνων Σύμβουλος της Landspace Technology Corp.

Μέχρι το 2030, η Κίνα στοχεύει να είναι στις τρεις πρώτες αεροδιαστημικές δυνάμεις του κόσμου και τα τελευταία τρία χρόνια, περισσότερες από 60 κινεζικές εταιρείες εντάχθηκαν στην εμπορική διαστημική βιομηχανία. Δεδομένου ότι η Κίνα έχει πετύχει να καλύψει όλα τα πεδία της τεχνολογίας, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι σύντομα θα καλύψει το χάσμα στον τομέα της αεροδιαστημικής.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *