ΑρχικήrapidalertEuropean Cyber Security Challenge 2018 (ECSC '18): Τα αποτελέσματα

European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18): Τα αποτελέσματα

Ο φετινός πανευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18) που διεξήχθει στο Λονδίνο έλαβε τέλος και βρήκε την Ελληνική συμμετοχή να κατακτά την 5η θέση απέναντι σε χώρες μεγαθήρια.

European Cyber Security Challenge 2018

Φέτος οι χώρες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό έφτασαν τις 17 και το επίπεδο ήταν υψηλότερο από κάθε άλλη χρονιά. Το γεγονός αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για την εθνική μας ομάδα που κατάφερε να δείξει την κλάση της, γεμίζοντας μας με υπερηφάνεια και ταυτόχρονα με ελπίδα για ένα λαμπρό μέλλον στον χώρο της κυβερνοασφάλειας.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού:

European Cyber Security Challenge 2018

Η προετοιμασία των συμμετεχόντων καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων συντονίζεται από τον κ. Κωνσταντίνο Βαβούση, διευθυντή του Secnews.gr (https://www.secnews.gr/) και πραγματοποιείται από ειδικούς του Hack the box community (https://www.hackthebox.eu/και της ομάδας Greunion (https://twitter.com/greunion_ctf).

Ο διαγωνισμός αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών ENISA (European Union Agency for Network and Information Security), που λειτουργεί ως το κέντρο εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα  ασφάλειας των δικτύων και πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ελληνική αποστολή, υποστηρίζεται και φέτος από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανεύρεση, προσέλκυση και ανάδειξη μιας νέας γενιάς ταλέντων στο χώρο της κυβερνοασφάλειας, μέσω μιας σειράς απαιτητικών δοκιμασιών. Οι χώρες που συμμετέχουν κάθε χρόνο σε αυτή τη διαγωνιστική δοκιμασία εκπροσωπούνται από μία και μοναδική ομάδα, που αποτελείται από δέκα άτομα, τους προπονητές και τον αρχηγό.

Την ευθύνη της Ελληνικής συμμετοχής στο διαγωνισμό φέρει το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Με επικεφαλή τον αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος κ. Χρήστο Ξενάκη, μια εξειδικευμένη ομάδα εθελοντών που ασχολούνται με τον χώρο της κυβερνοασφάλειας προετοίμασαν την ελληνική συμμετοχή για τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ECSC 2018, αποβλέποντας σε μία υψηλή διάκριση.

Η τελική δεκάδα των διαγωνιζομένων που εκπροσώπησε τη χώρα μας στον ECSC 2018 συγκροτήθηκε μετά από πολύμηνη διαδικασία δοκιμασιών. Η ομάδα αποτελείται από 10 νέους μεταξύ 14-25 ετών, οι οποίοι ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους στον προκριματικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Από τότε μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου, όλα τα παιδιά που προκρίθηκαν ξεκίνησαν εντατικές προπονήσεις, με live-hacking δοκιμασίες αλλά και εκπαίδευση, που είχε ως στόχο την ενημέρωση και εξάσκηση των συμμετεχόντων στις σύγχρονες απειλές, τα κενά ασφαλείας αλλά και τα μέσα που χρησιμοποιούν οι hackers για την παράκαμψη των συστημάτων ασφάλειας.

European Cyber Security Challenge 2018

Η φετινή ομάδα, αποτελείται από δέκα νέα παιδιά, επαγγελματίες και μη, hackers, ερευνητές ασφαλείας, αλλά ακόμη και μαθητές, που ασχολούνται με το hacking.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS