ΑρχικήsecurityEthiHak 2018 - Στην κορυφή της Ελλάδας!

EthiHak 2018 – Στην κορυφή της Ελλάδας!

EthiHak Ο επιτυχημένος διαγωνισμός EthiHak 2018 έκλεισε με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις. Για ακόμα μια χρονιά καταφέραμε περισσότερες συμμετοχές, πιο δυνατά σενάρια και ακόμα πιο πολλές αναμνήσεις και εμπειρίες. Η ομάδα του SecNews θα μοιραστεί μαζί σας μερικές από τις καλύτερες στιγμές του διήμερου διαγωνισμού μέσα από φωτογραφίες όσων παραβρεθήκαν στο EthiHak στα πλαίσια του 8ου Συνεδρίου Infocom Security.

Αρχικά, ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους διαγωνιζόμενους του EthiΗak, σε όποιο σημείο και αν έφτασαν και από όποιο σημείο της Ελλάδας και αν συμμετείχαν.

Όσοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό και έχουν ηλικία 14-25 θα έχουν τη δυνατότητα να προπονηθούν για το ECSC 2018, επομένως η τελική δεκάδα θα καθοριστεί από τις προπονήσεις. Θα ανακοινώσουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και στο ecsc.gr και στο secnews.gr το πρόγραμμα των προπονήσεων αλλά και το ποιοι θα συμμετάσχουν αναλυτικά. Γι’ αυτό παραμείνετε συντονισμένοι!

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στη τελική δεκάδα που κατάφερε να ανταποκριθεί στα challenges με το καλύτερο δυνατό τρόπο:

  1. Ευστράτιος Καπλανέλλης: taytay
  2. Πέτρος Μάντος: 0nlyslayer
  3. Παύλος Κολιός: j3st3r
  4. Τάσος Τσιμπούκης: forGP
  5. Αλέξανδρος Βαβάκος: AggresiveMuffin
  6. Σωτηρία Γιαννίτσαρη: r0adrunn3r
  7. Δήμος Πούπος: Zjl
  8. Νίκος Μουρούσιας: TimeWizard
  9. Γιάννης Ζαχαριουδάκης: 0xyg3n
  10.  Γιώργος David Τσεκαλάς: M3noetius     

Ο μεγάλος νικητής Στράτος Καπλανέλης παραλαμβάνει την πολυπόθητη επιταγή από τον Άγγελο Πρίντεζη της Odyssey

Ο μεγάλος νικητής Στράτος Καπλανέλης με τον Κωνσταντίνο Βαβούση

Ο Πέτρος Μάντος παραλαμβάνει το τρόπαιο της δεύτερης θέσης από τον Κωνσταντίνο Βαβούση

Ο αρχηγός της περσινής ομάδας ECSC 2017 Παύλος Κολιός παραλαμβάνει το τρόπαιο της τρίτης θέσης από τον Κωνσταντίνο Βαβούση

Ευχαριστούμε θερμά την Greunion που έστησε τα φετινά σενάρια του διαγωνισμού, το HackTheBox που τα φιλοξένησε και τον μεγάλο χορηγό, την Odyssey που φρόντισε και φέτος να δώσει ακόμα ένα κίνητρο στα παιδιά του EthiΗak να συμμετάσχουν.

Χρήστος Ξενάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων – Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Κωνσταντίνος Βαβούσης, Διοργανωτής EthiHak

Στόχος της προσπάθειας του SecNews αλλά και του EthiHak είναι να αναδείξει τους ethical hackers – τους ηθικούς hackers – και όχι να παροτρύνει την κακόβουλη εκμετάλλευση ευπαθειών. Στην ουσία, οι νέοι που ασχολούνται με την πληροφορική και δη με την ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων, μαθαίνουν πως μπορούν να βρίσκουν αδυναμίες στα συστήματα ώστε να μπορούν να τις διορθώνουν και όχι να τις εκμεταλλεύονται προς ίδιον όφελος.

Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για το επόμενο EthiΗak contest, ελπίζοντας η παρέα μας να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο!

 

See you soon…

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS