ΑρχικήinetAshley Madison: 2 δολάρια στα θύματα του hacking...

Ashley Madison: 2 δολάρια στα θύματα του hacking…

Το 2015, η ιστοσελίδα διαδικτυακών γνωριμιών Ashley Madison έπεσε θύμα μιας επίθεσης hacking, που είχε σαν αποτέλεσμα την υποκλοπή και διαρροή στο διαδίκτυο προσωπικών δεδομένων, μελών της υπηρεσίας.

Έτσι οι εξωσυζυγικές προσδοκίες περίπου 37 εκατομμυρίων ανθρώπων (κυρίως αντρών) βγήκαν στην φόρα, με πολύ άσχημα αποτελέσματα. Ashley Madison

Ορισμένα μέλη, που δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τη ντροπή της δημόσιας έκθεσης αυτοκτόνησαν, άλλοι έχασαν τις δουλειές τους, και άλλοι κατέστρεψαν το γάμο τους. Φυσικά ακολούθησαν χιλιάδες εκβιασμοί από τα δεδομένα που διέρρευσαν.

Τώρα, όμως ο ιδιοκτήτης της Ashley Madison, Ruby Corp, προσπαθεί να διορθώσει το χάος το προκλήθηκε, επειδή η εταιρεία του δεν τηρούσε, βασικούς κανονισμούς ασφαλείας.

Έτσι ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου, ότι η εταιρεία προσφέρει στα θύματα της επίθεσης 11,8 εκατομμύρια δολάρια. Τα θύματα δε που έχουν υποστεί “αποδεδειγμένες ζημιές” θα είναι επιλέξιμα για αποζημίωση μέχρι 3.500 δολάρια σύμφωνα με την εταιρεία.

Προφανώς, το ποσό που αναφέρει ο Ruby Corp δεν είναι και τεράστιο, όταν διαιρεθεί σε όλους τους χρήστες της Ashley Madison, που διέρρευσαν τα δεδομένα τους (37 εκατομμύρια ανθρώπους).

Η Wall Street Journal θεωρεί ότι από αυτούς μόνο τα έξι εκατομμύρια μέλη θα λάβουν κάποια πληρωμή. Αν διαιρέσουμε τα 11,8 εκατομμύρια δολάρια με τα έξι εκατομμύρια, το αποτέλεσμα φτάνει τα 2 δολάρια το άτομο.

Ακόμη και αν κάποιος λάβει το μέγιστο δυνατό ποσό (3.500 δολάρια) μάλλον είναι θλιβερά ανεπαρκές, μέχρι το σημείο να φαίνεται προκλητικά προσβλητικό.

Η ασήμαντη ασφάλεια της Ashley Madison κυριολεκτικά κατέστρεψε ζωές, αλλά όπως φαίνεται η εταιρεία, θεωρεί ότι όλα θα ξεχαστούν, με ένα πενιχρό ποσό.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS