ΑρχικήinetΟ Elon Musk παρέχει άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το SpaceX

Ο Elon Musk παρέχει άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το SpaceX

O ιδρυτής της SpaceX, Elon Musk, σε παρουσίαση του τον Σεπτέμβριο στο International Astronautical Conference με θέμα τον πλανήτη Άρη, αναφέρθηκε εκτενέστατα στους πυραύλους και τα διαστημόπλοια του Interplanetary Transport System, αλλά ελάχιστα στο πως θα είναι η ζωή όσων επισκεφτούν τον πλανήτη.

SpaceX

Μετά από ερώτηση χρήστη στο Reddit, έδωσε περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος. Συγκεκριμένα ανέφερε πως το διαστημόπλοιο “Red Dragon” θα σταλεί στον Άρη το 2020 και οι επιστήμονες θα πειραματιστούν με χημικές αντιδράσεις για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος άντλησης μεθανίου και νερού από την ατμόσφαιρα του πλανήτη. Τα ευρήματα των πειραμάτων θα χρησιμοποιηθούν για την επιστροφή του διαστημόπλοιου στη γή.

Το “Heart Gold” το πρώτο μεγάλο διαστημόπλοιο που στάλθηκε στον Άρη θα έπρεπε να είχε εξοπλιστεί κατάλληλα για την δημιουργία ενός propellant plant (εγκατάσταση για την παραγωγή καυσίμου). Έτσι η πρώτη αποστολή θα είχε τα απαραίτητα εφόδια για να δημιουργηθεί  η στοιχειώδης βάση για το propellant plant. Η εταιρεία τότε θα μπορούσε να πραγματοποιεί διπλάσιο αριθμό ταξιδίων στον κόκκινο πλανήτη, κάθε είκοσι έξι μήνες.

Σε ερώτηση σχετικά με την μόνιμη κατοίκηση στον πλανήτη, ο Musk έκανε λόγο για γυάλινους γεωδαιτικούς θόλους στην επιφάνεια του Άρη, καθώς και για “miner/tunneling droids”. «Με τα droids, μπορεί να δημιουργηθεί άπλετος χώρος για βιομηχανικές δραστηριότητες αφήνοντας τους γυάλινους θόλους  ως αστικούς χώρους πρασίνου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Musk απάντησε, επίσης, σε μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τη φύση του ίδιου του πυραύλου ITS, συμπεριλαμβανομένων των τιμών ώσης του κενού και της θάλασσας, καθώς και τον αριθμό των g που θα είναι σε θέση να διατηρήσει ο πύραυλος κατά την επιστροφή του στη Γη, προς επαναχρησιμοποίηση. Ανέφερε ακόμη ότι το όνομα της αρχιτεκτονικής του Άρη, παλαιότερα γνωστό ως Mars Colonial Transporter, ενδέχεται να αλλάξει.

Ο Musk, ωστόσο, δεν έδωσε απάντηση ίσως στην πιο σημαντική ερώτηση από όλες, και συγκεκριμένα στο πώς η εταιρεία SpaceX θα μαζέψει τα $10 δισεκατομμύρια που απαιτούνται για να απογειώσει τον πύραυλο και το διαστημόπλοιο ITS με προορισμό τον Άρη. 

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS