ΑρχικήinetΤεχνολογία AI ανιχνεύει τον κορωνοϊό σε 20 δεύτερα με ακρίβεια 96%

Τεχνολογία AI ανιχνεύει τον κορωνοϊό σε 20 δεύτερα με ακρίβεια 96%

Ένα νέο σύστημα που βασίζεται σε τεχνολογία AI, το οποίο δημιουργήθηκε από την Κινεζική εταιρεία Alibaba, μπορεί να ανιχνεύσει τα κρούσματα κορωνοϊού, με ακρίβεια 96%. Η ανίχνευση πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικής τομογραφίας.

Όπως αναφέρθηκε από την Nikki Asian Review, το ερευνητικό τμήμα της εταιρείας Alibaba που ονομάζεται Damo Academy, δημιούργησε ένα σύστημα AI που ανιχνεύει τoν κορωνοϊό. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι εκπαίδευσαν την τεχνολογία, χρησιμοποιώντας δείγματα περίπου 5.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνoϊού.

Όπως δήλωσαν επίσης οι ερευνητές, το σύστημα μπορεί να κατανοήσει τη διαφορά μεταξύ των ασθενών που έχουν μολυνθεί σοβαρά με τον κοροναϊό και των ασθενών που πάσχουν από ιική πνευμονία, με ποσοστό ακρίβειας 96%. Ο αλγόριθμος βασίζεται στις πιο πρόσφατες οδηγίες έρευνας και θεραπείας.

Το εργαλείο αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο Qiboshan στο Zhengzhou, που βρίσκεται στην επαρχία Χενάν. Το νοσοκομείο άρχισε να δέχεται ασθενείς από την Κυριακή. Ένας υπάλληλος της Alibaba είπε ότι το εργαλείο θα εγκριθεί σύντομα από περισσότερα από 100 νοσοκομεία που βρίσκονται στις Anhui, Guangdong και Hubei.

Το νέο σύστημα διάγνωσης θα βοηθήσει να μειωθούν οι χρόνοι διάγνωσης ενός ασθενούς, καθώς μπορεί να εντοπίσει εάν κάποιος έχει μολυνθεί από τον ιό σε μόλις 20 δευτερόλεπτα. Συγκριτικά, ένας γιατρός χρειάζεται κατά μέσο όρο περίπου 15 με 20 λεπτά για να εξετάσει μία αξονική τομογραφία και να διαγνώσει εάν ο ασθενής πάσχει από κορωνοϊό.

Η κινεζική Εθνική Επιτροπή Υγείας λαμβάνει τα αποτελέσματα των αξονικών τομογραφιών των υποψήφιων ασθενών ως κορυφαία προτεραιότητα αντί της μεθόδου δοκιμής νουκλεϊκού οξέος. Εκείνοι που θα διαγνωστούν με κορωνοϊό θα λάβουν άμεση θεραπεία.

Η συνεισφορά της Alibaba

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία Alibaba χρησιμοποιεί τεχνολογία AI για να εντοπίσει τα κρούσματα κορωνοϊού. Οι ερευνητές του τμήματος Damo Academy, έχουν δημιουργήσει και παλιότερα μια υπηρεσία δημόσιας υγείας που λειτουργεί με AI και παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το SARS-CoV-2 Coronavirus. Η κινεζική κυβέρνηση το έθεσε σε λειτουργία στην επαρχία Zhejiang τον Ιανουάριο του 2020. Το εργαλείο μπορεί να δώσει απαντήσεις για τις περισσότερες από τις έρευνες που σχετίζονται με την έξαρση του κορωνοϊού.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS