ΑρχικήinetΗ Honeywell ισχυρίζεται ότι διαθέτει τον πιο ισχυρό κβαντικό υπολογιστή

Η Honeywell ισχυρίζεται ότι διαθέτει τον πιο ισχυρό κβαντικό υπολογιστή

Όταν ακούμε το όρο Quantum computing ή αλλιώς Κβαντική υπολογιστική, το μυαλό μας πηγαίνει συνήθως σε μεγάλες εταιρείες όπως είναι η Google, η IBM και η Microsoft. Ωστόσο, φαίνεται ότι τώρα ένας νέος παίκτης έχει μπει στο πεδίο της Κβαντικής υπολογιστικής.

Η αμερικανική εταιρεία Honeywell, η οποία ασχολείται με αρκετούς κλάδους, ανακοίνωσε ότι θα αποκαλύψει “τον ισχυρότερο κβαντικό υπολογιστή που έχει υπάρξει” τους επόμενους μήνες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει πραγματοποιήσει στρατηγικές επενδύσεις “σε κβαντικά λογισμικά και νέους αλγορίθμους της Cambridge Quantum Computing (CQC) και της Zapata Computing”.

Επιπλέον, η Honeywell θα συνεργαστεί με το Azure Quantum της Microsoft, η οποία θα θέσει τον κβαντικό υπολογιστή της Honeywell στην αγορά κβαντικών υπηρεσιών.

Οι περισσότεροι κβαντικοί υπολογιστές περιστρέφονται γύρω από υπεραγώγιμα qubits και υπερψυγμένα κυκλώματα. Ωστόσο, ο Κβαντικός υπολογιστής της Honeywell μιλάει για κβαντικό όγκο. Ο όγκος είναι ανάλογος με το πόσα πολύπλοκα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν από έναν κβαντικό υπολογιστή.

PC-πωλήσεις

Σύμφωνα με τη Honeywell, ο κβαντικός της υπολογιστής φτάνει έναν τεράστιο όγκο τουλάχιστον 64, τη στιγμή που η IBM κατάφερε να επιτύχει έναν μέγιστο όγκο 32 στους κβαντικούς υπολογιστές της.

Για να επιτευχθεί αυτό, ο υπολογιστής της Honeywell χρησιμοποιεί κάτι που ονομάζεται παγίδες ιόντων. Κρατάει ηλεκτρικά φορτισμένα άτομα σε κατάσταση υπέρθεσης. Όπως σημειώνει το MIT Technology, οι παγίδες ιόντων είναι ακριβέστερες και κρατούν τα qubits για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

H Honeywell ισχυρίζεται ότι μπορεί να σταματήσει έναν κβαντικό υπολογισμό και να τον επανεκκινήσει σε διαφορετική πορεία, ανάλογα με τα αποτελέσματα.

Το περασμένο έτος, η Google ήταν εκείνη που ισχυρίστηκε ότι κατείχε τον ισχυρότερο κβαντικό υπολογιστή του κόσμου με κβαντική υπεροχή 53 qubits. Για όσους δεν γνωρίζουν, η κβαντική υπεροχή είναι η ικανότητα των κβαντικών υπολογιστικών συσκευών να λύσουν προβλήματα που οι απλοί υπολογιστές δεν μπορούν.

Ωστόσο, η IBM αργότερα κατέρριψε τους ισχυρισμούς της Google, αφού ο κβαντικός υπολογιστής της έλυνε μόνο μία συγκεκριμένη εξίσωση.

Ο ισχυρισμός της Honeywell σίγουρα θα αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό και θα περιμένουμε να δούμε αν πραγματικά κάνει αυτό που υπόσχεται.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS