ΑρχικήsecurityWindows 10: Προσωρινή διόρθωση για κρίσιμη ευπάθεια από... τρίτους

Windows 10: Προσωρινή διόρθωση για κρίσιμη ευπάθεια από… τρίτους

Η ενημερωμένη έκδοση KB4532693, που κυκλοφόρησε η Microsoft μερικές μέρες πριν, αποδείχτηκε «προβληματική». Πολλοί χρήστες έκαναν παράπονα σχετικά με ένα σφάλμα που είναι υπεύθυνο για τη διαγραφή αρχείων τους. Μέχρι να κυκλοφορήσει μια μόνιμη λύση για τα διάφορα προβλήματα, πολλές επιχειρήσεις που τρέχουν τις εκδόσεις 1903 και 1909 των Windows 10 δεν διαθέτουν διορθώσεις ασφαλείας.

Για παράδειγμα, υπάρχει ακόμα μια κρίσιμη ευπάθεια στον Internet Explorer (CVE-2020-0674). Η ευπάθεια αυτή επιτρέπει σε έναν επιτιθέμενο να εκτελέσει κακόβουλο κώδικα απομακρυσμένα. Ωστόσο, η Microsoft, γνωρίζοντας τη σοβαρότητα του σφάλματος, είχε κυκλοφορήσει από πριν μια προσωρινή διόρθωση.

Το ανησυχητικό είναι ότι έχουν παρατηρηθεί κάποιες στοχευμένες επιθέσεις, που εκμεταλλεύονται τη συγκεκριμένη ευπάθεια. Οι επιθέσεις αυτές έχουν θορυβήσει τις εταιρείες. Οι επιτιθέμενοι μπορούν να εκτελέσουν εντολές σε ένα ευάλωτο σύστημα, όταν ο χρήστης επισκέπτεται ένα ειδικά σχεδιασμένο site.

Η προσωρινή λύση περιείχε και μια σημείωση, η οποία έλεγε στους χρήστες ότι ήταν πιθανή η ύπαρξη «παρενεργειών» για τις λειτουργίες, που χρησιμοποιούν το αρχείο jscript.dll. Επίσης,  μπορεί να υπήρχαν προβλήματα με την εκτύπωση.

Στη συνέχεια, κυκλοφόρησε το Patch Tuesday, με την ενημερωμένη έκδοση KB4532693, η οποία θα παρείχε μια μόνιμη λύση στο θέμα ασφαλείας των Windows 10. Όπως αποδείχτηκε, όμως, προέκυψαν ακόμα περισσότερα προβλήματα. Όπως είπαμε και παραπάνω, πολλοί παραπονέθηκαν για διαγραφή των αρχείων τους. Αν και τα αρχεία των χρηστών μπορούν να ανακτηθούν, όλη αυτή η διαδικασία ταλαιπώρησε πολύ τους χρήστες των Windows 10.

Windows 10: Προσωρινή διόρθωση για κρίσιμη ευπάθεια από... τρίτους

Υπάρχει διαθέσιμο είναι micropatch

Αφού η Microsoft δεν έχει φέρει ακόμα κάποια μόνιμη λύση, έρχεται να βοηθήσει η πλατφόρμα 0Patch. H πλατφόρμα προσφέρεται στους χρήστες της με τη μορφή micropatch που διορθώνει προβλήματα ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο και λαμβάνει χώρα χωρίς επανεκκίνηση του μηχανήματος.

Ο Mitja Kolsek, Διευθύνων Σύμβουλος της Acros Security, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από το 0patch, ανακοίνωσε ότι το micropatch μπορεί τώρα να βοηθήσει στη διόρθωση ευπαθειών στις εκδόσεις 1903 και 1909 των Windows 10, ενώ πριν δεν ήταν δυνατόν.

Αρχικά, η προσωρινή λύση ήταν διαθέσιμη για τα Windows 7, Windows 10 v1709 / v1803 / v1809, Windows Server 2008 R2 και Windows Server 2019.

Η πλατφόρμα διατίθεται στους χρήστες της δωρεάν, για μη εμπορική χρήση, αλλά και με πληρωμή (για επιχειρήσεις).

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS