Αρχικήsecurity DDoS επιθέσεις: Επικίνδυνη απειλή για το 2020

[Βίντεο] DDoS επιθέσεις: Επικίνδυνη απειλή για το 2020

DDoS επιθέσεις: Επικίνδυνη απειλή για το 2020; Πόσο εξελιγμένες είναι πλέον οι επιθέσεις των hackers;

Το 2019, οι DDoS επιθέσεις άγγιξαν τα 8.4 εκατομμύρια. Το 2020 προβλέπεται να αυξηθούν αποτελώντας μια από τις βασικότερες απειλές για τους χρήστες, τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς αλλά και τις κυβερνητικές ιστοσελίδες.

Σύμφωνα με έρευνα, τα 2/3 των επιχειρησιακών συστημάτων έχουν έρθει αντιμέτωπα με 23.000 επιθέσεις DDoS την ημέρα – που ισοδυναμούν με 16 επιθέσεις κάθε 60 δευτερόλεπτα. Η πιο ισχυρή επίθεση που σημειώθηκε έφτασε τα 622 Gbps.

Οι επιθέσεις DDoS αποσκοπούν κατά κύριο λόγο στη διακοπή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Η επίθεση συνήθως περιλαμβάνει ένα σύστημα-στόχο που βομβαρδίζεται με κακόβουλο traffic που παράγεται από μολυσμένα συστήματα. Αυτό εξαντλεί τους πόρους, επιτρέποντας έτσι στους επιτιθέμενους να πάρουν τον έλεγχο του συστήματος-στόχος.

Στους βασικούς στόχους των DDoS επιθέσεων συναντάμε οργανισμούς τηλεπικοινωνίας, υπηρεσίες επεξεργασίας δεδομένων και hosting providers.

DDoS επιθέσεις:

Τα πιο δημοφιλή botnets;

Το Mirai και οι παραλλαγές του εξακολουθούν να είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο botnet για “υποδούλωση” συσκευών IoT. Συνολικά, οι παραλλαγές αυξήθηκαν κατά 57%.
Το 2020, οι hackers έχουν βάλει στο στόχαστρο mobile hotspots. Επιπλέον, δημιουργούν πιο εξελιγμένες επιθέσεις για να αποφευχθεί η ανίχνευση και να επιτύχουν ανενόχλητα τον στόχο τους.

Stay safe, λοιπόν, και τα online μάτια μας δεκατέσσερα!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS