ΑρχικήsecuritySmart speakers: Σας καταγράφουν κρυφά έως και 19 φορές την ημέρα!

Smart speakers: Σας καταγράφουν κρυφά έως και 19 φορές την ημέρα!

Στις μέρες μας, ιδιωτική ζωή δεν υπάρχει. Οι περισσότερες τεχνολογικές συσκευές (smart speakers, smartphones κλπ) «μας παρακολουθούν». Σε ποιον αρέσει, όμως, αυτό; Σε κανέναν. Κανένας δεν θέλει να παρακολουθούνται οι συνομιλίες του. Πόσο μάλλον να παρακολουθούνται και να διακόπτονται.

Για παράδειγμα, μπορεί να σας έχει συμβεί το εξής σενάριο: παρακολουθείτε τηλεόραση και συζητάτε για κάτι σχετικά με το τηλεοπτικό πρόγραμμα. Ξαφνικά, ακούτε μια φωνή να λέει: “Η περιφέρεια της Γης είναι 24,901 μίλια”.

Η φωνή προέρχεται από τη Siri της Apple. Ή από την Alexa της Amazon. Ή από οποιοδήποτε έξυπνο προσωπικό βοηθό.

Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά. Μπορεί να νομίζετε ότι συμβαίνουν σπάνια και τυχαία. Ωστόσο, μια νέα μελέτη από το Northeastern University δείχνει ότι αυτού του είδους οι παρακολουθήσεις των συνομιλιών είναι καθημερινό φαινόμενο.

Η μελέτη του Πανεπιστημίου δείχνει ότι τα smart speakers ενεργοποιούνται έως και 19 φορές την ημέρα, χωρίς να τους απευθύνετε τον λόγο. Αυτό σημαίνει ότι καταγράφουν τις συνομιλίες ακόμα και όταν δεν θέλετε.

Μάλιστα, ο μέσος χρόνος ενεργοποίησης είναι 43 δευτερόλεπτα. Με λίγα λόγια, Alexa, η Siri και άλλα smart speakers καταγράφουν 43 δευτερόλεπτα από τις συνομιλίες σας.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα αναλύοντας πολλές τηλεοπτικές εκπομπές. Αυτό το έκαναν για να δουν, ποιες λέξεις πυροδοτούν την ενεργοποίηση των smart speakers.

Τα smart speakers που εξέτασαν είναι τα εξής: Google Home Mini first generation, Apple HomePod first generation, Harman Kardon Invoke της Microsoft, Amazon Echo Dot second generation speakers, Amazon Echo Dot third generation speakers.

Θέλετε να μάθετε ποιο από όλα καταγράφει περισσότερες πληροφορίες, χωρίς να το ξέρετε; Η Siri. Είναι ένα από τα smart speakers που δεν είναι πολύ καλά στην κατανόηση λέξεων, με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται από τυχαίες λέξεις.

Smart speakers
Smart speakers

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η Siri μπορεί να μπερδέψει πολλές από τις λέξεις που ακούει και να νομίζει ότι οι χρήστες απευθύνονται σε αυτή. Η Alexa και οι ψηφιακοί βοηθοί της Google κάνουν, επίσης, κάποια τέτοια λάθη. Κάπως έτσι τα smart speakers καταφέρνουν να παρακολουθούν συνομιλίες που δεν θα έπρεπε.

Τι μπορείτε να κάνετε, όμως, γι’ αυτό; Σύμφωνα με ένα πρώην στέλεχος της Amazon, μια λύση είναι να απενεργοποιείτε τα smart speakers όταν δεν τα χρειάζεστε. Ο ίδιος είπε επίσης ότι η Alexa δίνει τη δυνατότητα διαγραφής ηχογραφήσεων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS