ΑρχικήsecurityΤΟΠ 5 Linux διανομές για Hacking και Penetration Testing!

ΤΟΠ 5 Linux διανομές για Hacking και Penetration Testing!

ΤΟΠ 5 Linux διανομές: Είτε θέλετε να ακολουθήσετε μια καριέρα στην Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων είτε εργάζεστε ήδη ως επαγγελματίας ασφαλείας ή απλώς ενδιαφέρεστε για αυτό το συγκεκριμένο πεδίο γνώσης, μια αξιοπρεπή διανομή Linux που ταιριάζει στο σκοπό σας είναι απαραίτητη.

Linux

Υπάρχουν αμέτρητες διανομές Linux για διάφορους σκοπούς. Σήμερα, θα δούμε τις καλύτερες που αφορούν το ethical hacking.

Σας παρουσιάζουμε τις 5 καλύτερες διανομές Linux  (distributions) που επικεντρώνονται στην ασφάλεια. Αυτά τα Linux distributions παρέχουν διάφορα εργαλεία που απαιτούνται για το hacking, to penetration testing και παρόμοιες εργασίες.

  1. Kali Linux

Η Kali είναι το πιο γνωστό Linux distro για ethical hacking και penetration testing. Αναπτύχθηκε από την Offensive Security.

Η Kali Linux  βασίζεται στο Debian. Έρχεται με ένα μεγάλο αριθμό penetration testing tools από διάφορους τομείς ασφάλειας και forensics. Αξίζει αν σημειώσουμε ότι κάθε εργαλείο της συλλογής σας θα είναι πάντα ενημερωμένο.

Linux

  1. BackBox

Το BackBox είναι ένα Ubuntu-based distro που αναπτύχθηκε για penetration testing και, γενικότερα, ελέγχους που σκοπό έχουν την αξιολόγηση της ασφάλειας. Είναι μια από τις καλύτερες διανομές στον τομέα της.

Το BackBox διαθέτει το δικό του αποθετήριο λογισμικού, παρέχοντας τις πιο πρόσφατες σταθερές εκδόσεις διαφόρων system & network analysis toolkits και τα πιο γνωστά ethical hacking tools.

Linux

  1. Parrot Security OS

Το Parrot Security OS είναι σχετικά νέο στο παιχνίδι. Η ανάπτυξη αυτής της διανομής οφείλεται στην Frozenbox Network. Το ενδιαφερόμενο κοινό του συστήματος Parrot Security OS είναι penetration testers που χρειάζονται cloud friendly περιβάλλον με online ανωνυμία και κρυπτογραφημένο σύστημα.

Το Parrot Security OS βασίζεται, επίσης, στο Debian και χρησιμοποιεί το MATE ως περιβάλλον εργασίας.

  1. BlackArch

Το BlackArch είναι μια διανομή χτισμένη πάνω από το Arch Linux. Το BlackArch έχει το δικό του αποθετήριο που περιέχει χιλιάδες εργαλεία που οργανώνονται σε διάφορες ομάδες. Ο κατάλογος αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου.

Εάν είστε ήδη χρήστης του Arch, μπορείτε να ρυθμίσετε τη συλλογή εργαλείων BlackArch πάνω σε αυτό.

  1. Bugtraq

Το Bugtraq είναι ένα Linux distro με ένα τεράστιο εύρος penetration, forensic and laboratory tools.

Το Bugtraq διατίθεται με περιβάλλοντα XFCE, GNOME και KDE βασισμένα σε Ubuntu, Debian και OpenSUSE. Διατίθεται επίσης σε 11 διαφορετικές γλώσσες.

Το Bugtraq συσκευάζει ένα τεράστιο οπλοστάσιο penetration testing tools, mobile forensics, malware testing μαζί με εργαλεία ειδικά σχεδιασμένα από την κοινότητα Bugtraq.

Linux

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS