ΑρχικήinetΤο AMD Radeon VII στερείται υποστήριξης UEFI firmware

Το AMD Radeon VII στερείται υποστήριξης UEFI firmware

Radeon Η κοινότητα της TechPowerUp αποκάλυψε μια εκπληκτική λεπτομέρεια σχετικά με την πρόσφατη κυκλοφορία του Radeon VII της AMD. Η gaming κάρτα γραφικών 7nm δεν διαθέτει υποστήριξη UEFI.

Η πλειοψηφία, αν όχι όλες οι σύγχρονες μητρικές πλακέτες Intel και AMD έχουν υιοθετήσει το σύγχρονο firmware UEFI (Unified Extensible Firmware Interface). Παρ ‘όλα αυτά, εξακολουθούν να είναι εξοπλισμένες με Compatibility Support Module (CSM), η οποία έχει ως στόχο να εξομοιώσει ένα συμβατικό περιβάλλον BIOS (Basic Input / Output System) για ορισμένα λειτουργικά συστήματα παλαιού τύπου και μη-UEFI hardware. Το CSM είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή σε πολλές μητρικές πλακέτες για να επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν μη-UEFI hardware στα συστήματά τους χωρίς να χρειαστεί να τροποποιήσουν οποιαδήποτε ρύθμιση μέσα στο UEFI.

Σύμφωνα με την έρευνα της TechPowerUp, το Radeon VII δεν συνοδεύεται από υποστήριξη UEFI ή οδηγό GOP (Graphics Output Protocol). Ο οδηγός GOP είναι σημαντικός, καθώς είναι το στοιχείο που είναι υπεύθυνο για την οθόνη κατά τη διαδικασία πριν από την εκκίνηση. Για να λειτουργήσει σωστά το Radeon VII, ο χρήστης πρέπει να έχει ενεργοποιημένο το CSM, πράγμα που σημαίνει ότι θα χάσει τη λειτουργία Secure Boot της Microsoft και πιθανώς θα αυξήσει τους χρόνους εκκίνησης. Από άποψη απόδοσης, το Radeon VII θα πρέπει να έχει την ίδια απόδοση είτε χρησιμοποιεί μη UEFI BIOS είτε UEFI GOP BIOS.

Παρόλο που το BIOS προορίζεται για το ASRock Phantom Gaming X Radeon VII, θα πρέπει να λειτουργεί σε κάθε Radeon VII, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν προσαρμοσμένα μοντέλα, αυτή τη στιγμή, και κάθε brand πωλεί το ίδιο μοντέλο αναφοράς. Η λύση της ASRock είναι αρκετά απλή, καθώς ο χρήστης πρέπει μόνο να κατεβάσει το αρχείο ZIP και να εκτελέσει το αρχείο με ένα κλικ, με δικαιώματα διαχειριστή. Μόλις τελειώσει η διαδικασία, απαιτείται μια απλή επανεκκίνηση και είστε έτοιμοι.

Εξετάζοντας το ζήτημα από άλλη οπτική γωνία, η ενημέρωση του BIOS σε μια κάρτα γραφικών βοηθάει καθώς πολλοί άνθρωποι ενδέχεται να μην θέλουν να πάρουν μια ολοκαίνουργια κάρτα γραφικών αξίας $ 699.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS