ΑρχικήinetΗ Google ζητά από τη δικαιοσύνη να δώσει τέλος στην υπόθεση Oracle

Η Google ζητά από τη δικαιοσύνη να δώσει τέλος στην υπόθεση Oracle

Oracle

Η Google έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, για να επανεξετάσει τη μακροχρόνια δίκη της με την Oracle, αφού η τελευταία μήνυσε την Google για την αντιγραφή της γλώσσας Java, για τη δημιουργία του λειτουργικού συστήματος Android.

Η υπόθεση χρονολογείται από το 2010, όταν η Oracle αγόρασε τη Sun Microsystems, δημιουργό της Java. Μετά την απόκτηση, οι νέοι ιδιοκτήτες της Java μήνυσαν την Google, ζητώντας 8,8 δισ. Δολάρια, για τη χρήση της Java στο Android και άλλα 475 εκατ. Δολάρια για την πιθανή απώλεια εσόδων.

Εκείνη την εποχή, η Google υποστήριξε ότι τα APIs είναι πολύ θεμελιώδη για τον προγραμματισμό, ώστε να προστατεύονται τα πνευματικά τους δικαιώματα και ότι η Oracle “προσπαθεί να βγάλει χρήματα, αλλάζοντας τους κανόνες ανάπτυξης λογισμικού”.

Το δικαστήριο έκρινε αρχικά ότι οι διασυνδέσεις λογισμικού, σε αυτή την περίπτωση, δεν προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Αλλά η απόφαση αυτή ανατράπηκε σύντομα προς όφελος της Oracle σε μια άλλη δίκη.

Σύμφωνα με την τρέχουσα απόφαση του δικαστηρίου, η Google θα μπορούσε ενδεχομένως να χάσει δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία έχει στραφεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, για να βγάλει μια τελική απόφαση και να καθορίσει τα όρια του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Η Google δήλωσε σε ένα blog post ότι η υπόθεση δεν είναι μόνο ζωτικής σημασίας για το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά έχει και «πρακτική σημασία» καθώς αγγίζει τους δύο ακρογωνιαίους λίθους της πληροφορικής: το Google Android και το Java της Oracle.

Θα μπορούσε να αλλάξει το μέλλον του λογισμικού και να έχει μια “εκτεταμένη επίδραση στην καινοτομία σε ολόκληρη τη βιομηχανία ηλεκτρονικών υπολογιστών” εάν η απόφαση του περασμένου έτους δεν αντιστραφεί.

Εν τω μεταξύ, η Oracle απάντησε στις δηλώσεις της Google:

“Η κατασκευασμένη ανησυχία σχετικά με την καινοτομία αποκρύπτει την πραγματική ανησυχία της Google: ότι θα επιτρέψει την απεριόριστη ικανότητα αντιγραφής του πρωτότυπου και πολύτιμου έργου των άλλων για ουσιαστικό οικονομικό όφελος”, δήλωσε ο Dorian Daley, Executive Vice President της Oracle.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS