ΑρχικήinetΗ Amazon αναπτύσσει την τεχνολογία «smart home»

Η Amazon αναπτύσσει την τεχνολογία «smart home»

Η Amazon έχει αρχίσει να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη της τεχνολογίας «smart home», θέλοντας να φέρει έξυπνα gadgets όπως ηχεία, κάμερες, κουδούνια και πολλά άλλα για τα σπίτια των πελατών της.

Amazon

Ήδη η Amazon ξεκίνησε τη συνεργασία της με τη Zigbee Alliance. Παρόλο που το Zigbee δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το Bluetooth ή το Wi-Fi, προσφέρει ένα ασύρματο πρωτόκολλο που επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ των gadgets. Σε αντίθεση λοιπόν με το Bluetooth και το Wi-Fi, το Zigbee είναι ιδιαίτερα καλό για τις συσκευές χαμηλής ισχύος και έχει τη δυνατότητα να διανύει μεγαλύτερες αποστάσεις, κάνοντας το ιδανικό για απλά έξυπνα gadgets, όπως το ρολόι φωτός.

Ήδη πριν από ένα χρόνο, η Amazon έκανε εισαγωγή μιας εκδοχής του Echo με την υποστήριξη του Zigbee. Αυτή η υποστήριξη έδωσε τη δυνατότητα στο ηχείο να συνδέεται άμεσα με τα smart home gadgets όπως για παράδειγμα λάμπες φωτός και μικροί αισθητήρες που δεν θα μπορούσαν να προσεγγιστούν με άλλο τρόπο. Επιπλέον, το σύστημα συναγερμού για το σπίτι για το Ring, το οποίο ανήκει στην Amazon, μπορεί να συνδεθεί στο Zigbee. Πρόκειται για μία αρχή που γίνεται αργά μεν αλλά η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών δείχνει πως η εταιρεία θέλει να κάνει περισσότερη χρήση του πρωτοκόλλου Zigbee στο μέλλον. Άλλες εταιρείες που ενσωματώνουν το Zigbee είναι η Samsung με τη δική της τεχνολογία SmartThings και η Signify με τα δημοφιλή έξυπνα φώτα «Philips Hue».

Αν λοιπόν η Amazon πληρώσει το μεγάλο ποσό που χρειάζεται για την ενσωμάτωση του Zigbee, τότε σημαίνει πως η εταιρεία θέλει να έχει ένα λόγο στις επόμενες εκδοχές του Zigbee και στον τρόπο που θα δουλέψουν οι διαφορετικές Zigbee συσκευές. Επίσης, να επισημανθεί πως εκτός από το Zigbee υπάρχει και ένας άλλος εξίσου δυνατός ανταγωνιστής που ονομάζεται Z-Wave αλλά οι κατασκευαστές hardware το έχουν κατηγορήσει πως βασίζεται σε ιδιόκτητα chips για μία μόνο εταιρεία. Σίγουρα η Amazon είναι μία από τις εταιρείες που στον τομέα του smart home θα απέφευγε τη συμφωνία με μία εταιρεία, σαν την Z-Wave.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS