ΑρχικήUpdatesΟ Mozilla Firefox προβάλλει διαφημίσεις ανοίγοντας καινούρια tab

Ο Mozilla Firefox προβάλλει διαφημίσεις ανοίγοντας καινούρια tab

Πολλά συμβαίνουν στον κόσμο του browser αυτές τις μέρες και μετά την ανακοίνωση της Microsoft ότι μεταβαίνει στον Chromium μετά τον Edge, η Mozilla κάνει επίσης σιωπηλές αλλαγές που δεν ταιριάζουν πολύ καλά με τους χρήστες της.

Η πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος περιήγησης έχει αρχίσει να προβάλλει διαφημίσεις σε νέες καρτέλες, με έγκαιρες αναφορές που επιβεβαιώνουν ότι συμβαίνει αυτό σε όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες desktop.

Mozilla

Όπως αναφέρθηκε από τους χρήστες στο reddit (μέσω του TechDows), ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο προς τη Booking.com.

“Είστε έτοιμοι να προγραμματίσετε το επόμενο οικογενειακό reunion; Ακολουθεί ένα ευχαριστώ από τον Firefox. Κάντε κράτηση για την επόμενη διαμονή σας στο ξενοδοχείο σήμερα και λάβετε μια δωρεάν κάρτα δώρου $ 20 Amazon. Καλές διακοπές από τον Firefox!”λέει το μήνυμα.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί “Find a Hotel”, οι χρήστες μεταβαίνουν στη διεύθυνση Booking.com.

Σε αυτό το σημείο, φαίνεται ότι αυτά τα μηνύματα εμφανίζονται μόνο περιστασιακά και μόνο σε ένα συγκεκριμένο σύνολο χρηστών, οπότε υπάρχει επίσης η πιθανότητα η Mozilla να διεξάγει ένα περιορισμένο πείραμα. Δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε αυτήν τη λειτουργία σε παλιές και νέες εγκαταστάσεις του Firefox 64.

Επίσημα, η Mozilla ονομάζει αυτά τα πρόσθετα “snippets” και η εταιρεία επιτρέπει στους χρήστες να τις απενεργοποιήσουν από την οθόνη ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης. Μπορείτε να μεταβείτε στις Preferences > Home > Snippets για να τις απενεργοποιήσετε.

Η Mozilla δεν εξέδωσε δήλωση σχετικά με το εάν η εταιρεία τρέχει απλώς ένα πείραμα ή αυτή είναι η αναμενόμενη συμπεριφορά στο Firefox 64.

Ωστόσο, είναι αυτονόητο ότι οι χρήστες δεν είναι ευχαριστημένοι με τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στο πρόγραμμα περιήγησης και παρόλο που τους επιτρέπεται να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία, το απλό γεγονός ότι ενεργοποιείται μόνο του μπορεί να προκαλέσει περισσότερη απογοήτευση στην υπάρχουσα κοινότητα χρηστών.

Περισσότερες επίσημες πληροφορίες από τους μηχανικούς της Mozilla θα πρέπει να παρέχονται τις επόμενες ημέρες μετά τις αργίες.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS