ΑρχικήsecurityTwitter scam μαζεύει 160.000 ευρώ σε λιγότερο από μια ημέρα

Twitter scam μαζεύει 160.000 ευρώ σε λιγότερο από μια ημέρα

Ένα νέο scam εμφανίστηκε στο Twitter, το οποίο χρησιμοποιεί μεγάλο αριθμό hack-αρισμένων Twitter λογαριασμών, και websites με ψεύτικα giveaways. Το scam απέφερε στους δημιουργούς του περισσότερα από 28 Bitcoins (περίπου 160.000 ευρώ) σε διάστημα περίπου 24 ωρών ενώ ο τρόπος με τον οποίο οι scammers το κατάφεραν δεν είναι καινούριος. Αφού hack-αραν verified Twitter λογαριασμούς, άλλαξαν το όνομα του profile σε “Elon Musk”, και έκαναν μια σειρά δημοσιεύσεων ανέφεραν ότι θα πραγματοποιήσουν το μεγαλύτερο giveaway κρυπτονομισμάτων που έγινε ποτέ, φτάνοντας το ποσό των 10.000 Bitcoin.

Twitter scam elon musk

“I’m giving 10 000 Bitcoin (BTC) to all community!

I left the post of director of Tesla, thank you all for your support!

I decided to make the biggest crypto-giveaway in the world, for all my readers who use Bitcoin.”

Επιπλέον, τα Tweets που αναρτώνται στα κλεμμένα accounts, προωθούνται ως διαφημίσεις εντός της πλατφόρμας του Twitter, ώστε να τα δει περισσότερος κόσμος. Σε κάθε ένα από τα προωθούμενα Tweet, υπάρχουν links για ιστότοπους όπως είναι τα musk[.]plus, musk[.]fund, and spacex[.]plus, στα οποία αναγράφεται ότι το μόνο που έχουν να κάνουν οι χρήστες είναι να στείλουν στο αναγραφόμενο crypto wallet από  0.1 μέχρι και 3 Bitcoin, και στην συνέχεια θα λάβουν το ποσό που έστειλαν, πολλαπλασιασμένο έως και 30 φορές!

“To verify your address, send from 0.1 to 3 BTC to the address below and get from 1 to 30 BTC back! BONUS: Addresses with 0.30 BTC or more sent, gets additional +200% back!

Payment Address

You can send BTC to the following address. 1KAGE12gtYVfizicQSDQmnPHYfA29bu8Da Waiting for your payment…

As soon as we receive your transaction, the outgoing transaction will be processed to your address.”

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι σε μία μόλις ημέρα η συγκεκριμένη Bitcoin διεύθυνση έχει λάβει 392 μεταφορές, φτάνοντας το συνολικό ποσό των 28 Bitcoin.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS