ΑρχικήinetΤο Google Chrome 71 αποκλείει καταχρηστικές διαφημίσεις στους ιστότοπους

Το Google Chrome 71 αποκλείει καταχρηστικές διαφημίσεις στους ιστότοπους

Chrome 71Η Google δήλωσε ότι θα αποκλείσει την εμφάνιση καταχρηστικών διαφημίσεων στο Chrome 71, που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο. Το Chrome 71 θα βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών μέσω του αποκλεισμού όλων των ειδών παραπλανητικών και ενοχλητικών διαφημίσεων ή όσων η Google χαρακτηρίζει ως «καταχρηστικές». Αυτές περιλαμβάνουν:

Fake messages

Unexpected click areas

Misleading site behavior

Phishing

Auto redirect

Mouse pointer

Malware ή ανεπιθύμητο Software

Διαφημίσεις με παραπλανητική επωνυμία

Με τα υπάρχοντα εργαλεία, όπως τα pop-up blockers και autoplay protection, το Google δείχνει πόσο σοβαρά λαμβάνει υπόψη του την ασφάλεια του χρήστη. Τώρα, η εταιρεία γίνεται πιο αυστηρή με τις ψεύτικες διαφημίσεις. Στο Chrome 71, η Google θα τοποθετεί σε μία «μαύρη λίστα» τους παραπλανητικούς ιστότοπους που θα πέφτουν στην αντίληψή της.

Αφού προστεθεί ένας ιστότοπος στη λίστα, ο ιδιοκτήτης του θα έχει περιθώριο 30 ημέρες, για να αφαιρέσει κάθε κακόβουλο περιεχόμενο στον ιστότοπό του, το οποίο έχει επισημανθεί ως καταχρηστικό. Εάν ο κάτοχος δεν το κάνει, η Google θα αφαιρέσει όλες τις διαφημίσεις στον ιστότοπό του, ανεξάρτητα από την πρόθεσή τους.

Αυτή η αυστηρότητα προς τις παραπλανητικές διαφημίσεις δεν είναι κάτι νέο. Σύμφωνα με το ZDNet, η Google ανακοίνωσε αυτόν τον μηχανισμό για το Chrome 64, το Νοέμβριο του 2017, ωστόσο με το Chrome 71, η εταιρεία θα είναι ακόμα πιο σκληρή με τους παραβάτες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS