Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

4 συμβουλές από τη Google για να είναι ο λογαριασμό σας ασφαλής

GoogleΠαραμονές του Halloween, η Google ανήγγειλε τέσσερις συμβουλές ασφαλείας για να είστε βέβαιοι ότι δε θα πέσετε θύμα των τεχνασμάτων που χρησιμοποιούνται συνήθως από εισβολείς. Αυτές οι συμβουλές είναι επίσης χρήσιμες για την ανάκτηση του λογαριασμού σας, σε περίπτωση που χακαριστεί.

Τέσσερις συμβουλές ασφαλείας από την Google

Η πρώτη συμβουλή, που ανακοινώθηκε από την εταιρεία σε ένα επίσημο blog post, έχει να κάνει με  τις ρυθμίσεις, πριν ακόμα ο χρήστης πληκτρολογήσει το όνομα και τον κωδικό πρόσβασής του.

Το JavaScript πρέπει να είναι ενεργοποιημένο

Ο Jonathan Skelker, Product Manager στη Google, δήλωσε ότι η εταιρεία εργάζεται συνεχώς για την εξασφάλιση των λογαριασμών των χρηστών. Τώρα, η εταιρεία δεν σας επιτρέπει να συνδεθείτε εάν το JavaScript είναι απενεργοποιημένο στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Με τη βοήθεια του JavaScript, η Google εκτελεί ελέγχους εκτίμησης κινδύνου και εάν οι χρήστες έχουν απενεργοποιήσει το JavaScript για να εξοικονομήσουν εύρος ζώνης ή να φορτώσουν γρηγορότερα σελίδες, οι έλεγχοι ασφαλείας δεν εκτελούνται. Έτσι ο λογαριασμός σας τίθεται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Google, αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει μόνο έναν μικρό αριθμό (0,01%) χρηστών.

Άντληση δεδομένων από το Google Play Protect για την ανίχνευση κακόβουλων Android εφαρμογών

Η εταιρεία ενισχύει το Google Play Protect, έναν ελεγκτή ασφαλείας που περιλαμβάνεται στο Google Play Store. Αποτρέπει τους χρήστες από την εγκατάσταση κακόβουλων εφαρμογών που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους.

Σύμφωνα με το blog post, η Google θα πάρει δεδομένα από το Google Play Protect για να απαριθμήσει όλες τις κακόβουλες εφαρμογές που εξακολουθούν να είναι εγκατεστημένες στο Android smartphone του χρήστη. Αυτές οι πληροφορίες θα είναι ορατές στην ενότητα Google Security Checkup στις επιλογές του λογαριασμού.

Οι χρήστες μπορούν πλέον να αποσυνδέσουν το λογαριασμό τους από συσκευές που δεν χρησιμοποιούν πια.

Δείτε Όλες τις εφαρμογές τρίτων που έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας

Η τρίτη συμβουλή που μοιράζεται η Google, αφορά τις εφαρμογές τρίτων, που έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας. Η Google θα εμφανίζει μια ειδοποίηση κάθε φορά που οι χρήστες μοιράζονται τα δεδομένα τους με εφαρμογές και ιστότοπους τρίτων.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να δουν ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους, μεταβαίνοντας στην ενότητα «Secutiry Checkup.»

Ανάκτηση του λογαριασμού σας σε περίπτωση hacking

Η Google εξήγησε διάφορα βήματα για να ανακτήσετε την πρόσβαση στο λογαριασμό σας, σε περίπτωση που πέσετε θύμα hacking.

Το blog post ανέφερε τα παρακάτω βήματα για την ταχεία ανάκτηση του λογαριασμού σας.

  1. Επαληθεύστε τις κρίσιμες ρυθμίσεις ασφαλείας για να διασφαλίσετε ότι ο λογαριασμός σας δεν είναι ευάλωτος σε πρόσθετες επιθέσεις και ότι κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση μέσω άλλων μέσων, όπως έναν αριθμό τηλεφώνου ανάκτησης ή μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  2. Διασφαλίστε τους άλλους λογαριασμούς σας, καθώς ο λογαριασμός Google μπορεί να συνδέεται και με λογαριασμούς σε άλλες υπηρεσίες και ένα hijacking μπορεί να αφήσει και αυτούς ευάλωτους.
  3. Ελέγξτε τη οικονομική δραστηριότητα για να δείτε εάν χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι πληρωμής, που συνδέονται με το λογαριασμό σας, όπως μια πιστωτική κάρτα ή το Google Pay.
  4. Ελέγξτε το περιεχόμενο και τα αρχεία σας για να δείτε αν κάποιο από τα δεδομένα σας στο Gmail ή στο Drive παραβιάστηκαν.
Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *