Αρχικήsecurity4 συμβουλές από τη Google για να είναι ο λογαριασμό σας ασφαλής

4 συμβουλές από τη Google για να είναι ο λογαριασμό σας ασφαλής

GoogleΠαραμονές του Halloween, η Google ανήγγειλε τέσσερις συμβουλές ασφαλείας για να είστε βέβαιοι ότι δε θα πέσετε θύμα των τεχνασμάτων που χρησιμοποιούνται συνήθως από εισβολείς. Αυτές οι συμβουλές είναι επίσης χρήσιμες για την ανάκτηση του λογαριασμού σας, σε περίπτωση που χακαριστεί.

Τέσσερις συμβουλές ασφαλείας από την Google

Η πρώτη συμβουλή, που ανακοινώθηκε από την εταιρεία σε ένα επίσημο blog post, έχει να κάνει με  τις ρυθμίσεις, πριν ακόμα ο χρήστης πληκτρολογήσει το όνομα και τον κωδικό πρόσβασής του.

Το JavaScript πρέπει να είναι ενεργοποιημένο

Ο Jonathan Skelker, Product Manager στη Google, δήλωσε ότι η εταιρεία εργάζεται συνεχώς για την εξασφάλιση των λογαριασμών των χρηστών. Τώρα, η εταιρεία δεν σας επιτρέπει να συνδεθείτε εάν το JavaScript είναι απενεργοποιημένο στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Με τη βοήθεια του JavaScript, η Google εκτελεί ελέγχους εκτίμησης κινδύνου και εάν οι χρήστες έχουν απενεργοποιήσει το JavaScript για να εξοικονομήσουν εύρος ζώνης ή να φορτώσουν γρηγορότερα σελίδες, οι έλεγχοι ασφαλείας δεν εκτελούνται. Έτσι ο λογαριασμός σας τίθεται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Google, αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει μόνο έναν μικρό αριθμό (0,01%) χρηστών.

Άντληση δεδομένων από το Google Play Protect για την ανίχνευση κακόβουλων Android εφαρμογών

Η εταιρεία ενισχύει το Google Play Protect, έναν ελεγκτή ασφαλείας που περιλαμβάνεται στο Google Play Store. Αποτρέπει τους χρήστες από την εγκατάσταση κακόβουλων εφαρμογών που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους.

Σύμφωνα με το blog post, η Google θα πάρει δεδομένα από το Google Play Protect για να απαριθμήσει όλες τις κακόβουλες εφαρμογές που εξακολουθούν να είναι εγκατεστημένες στο Android smartphone του χρήστη. Αυτές οι πληροφορίες θα είναι ορατές στην ενότητα Google Security Checkup στις επιλογές του λογαριασμού.

Οι χρήστες μπορούν πλέον να αποσυνδέσουν το λογαριασμό τους από συσκευές που δεν χρησιμοποιούν πια.

Δείτε Όλες τις εφαρμογές τρίτων που έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας

Η τρίτη συμβουλή που μοιράζεται η Google, αφορά τις εφαρμογές τρίτων, που έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας. Η Google θα εμφανίζει μια ειδοποίηση κάθε φορά που οι χρήστες μοιράζονται τα δεδομένα τους με εφαρμογές και ιστότοπους τρίτων.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να δουν ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους, μεταβαίνοντας στην ενότητα “Secutiry Checkup.”

Ανάκτηση του λογαριασμού σας σε περίπτωση hacking

Η Google εξήγησε διάφορα βήματα για να ανακτήσετε την πρόσβαση στο λογαριασμό σας, σε περίπτωση που πέσετε θύμα hacking.

Το blog post ανέφερε τα παρακάτω βήματα για την ταχεία ανάκτηση του λογαριασμού σας.

  1. Επαληθεύστε τις κρίσιμες ρυθμίσεις ασφαλείας για να διασφαλίσετε ότι ο λογαριασμός σας δεν είναι ευάλωτος σε πρόσθετες επιθέσεις και ότι κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση μέσω άλλων μέσων, όπως έναν αριθμό τηλεφώνου ανάκτησης ή μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  2. Διασφαλίστε τους άλλους λογαριασμούς σας, καθώς ο λογαριασμός Google μπορεί να συνδέεται και με λογαριασμούς σε άλλες υπηρεσίες και ένα hijacking μπορεί να αφήσει και αυτούς ευάλωτους.
  3. Ελέγξτε τη οικονομική δραστηριότητα για να δείτε εάν χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι πληρωμής, που συνδέονται με το λογαριασμό σας, όπως μια πιστωτική κάρτα ή το Google Pay.
  4. Ελέγξτε το περιεχόμενο και τα αρχεία σας για να δείτε αν κάποιο από τα δεδομένα σας στο Gmail ή στο Drive παραβιάστηκαν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS