To project Alias εμποδίζει την Alexa και το Google Home να υποκλέψουν συνομιλίες
infosec

To project Alias εμποδίζει την Alexa και το Google Home να υποκλέψουν συνομιλίες

Οι έξυπνοι βοηθοί, όπως το Amazon Echo και το Google Home, δημιούργησαν ανησυχίες από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους σχετικά...
Read More
infosec

Πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν Shadow SUIDs για εκμετάλλευση των συστημάτων Linux: Μέρος 1ο

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η απόκτηση προνομίων root στο Linux, δεν είναι κάτι εύκολο να γίνει. Οι ενημερώσεις ασφαλείας δημοσιεύονται συνήθως...
Read More
infosec

Oι Anonymous δεν χάκαραν τους ΑΝΕΛ! Όλη η αλήθεια…

Αναμετάδοση από Ellinika Hoaxes  Είναι αλήθεια πως οι Anonymous Greece, πέτυχαν να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα 1.500 προσώπων του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων;...
Read More
infosec

Για ποιον λόγο διαγράφονται οι παλιές συνομιλίες σου στο WhatsApp;

Το WhatsApp Arcive σου περιέχει πολλές ευχάριστες, θλιβερές και αξέχαστες συζητήσεις σου. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι,...
Read More
infosec

Google: Η αναζήτηση του ονόματός σας δεν είναι πλέον αστείο

Ορισμένες πληροφορίες που μπορεί να υπάρχουν για εσάς στο Google μπορεί να σας κοστίσουν ολόκληρη καριέρα ή και να θέσουν...
Read More
Latest Posts

Ο μεγαλύτερος υπερυπολογιστής του κόσμου μιμείται τον ανθρώπινο εγκέφαλο

υπερυπολογιστήςΕδώ και πάρα πολλά χρόνια οι τεχνικοί έχουν δουλέψει σκληρά για να δημιουργήσουν μηχανές που λειτουργούν τόσο καλά όσο ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Τώρα, ένας νέος υπερυπολογιστής, που ονομάζεται SpiNNaker, είναι εδώ για να κάνει ακριβώς αυτό.

Μετά από 12 χρόνια σκληρής δουλειάς και οικονομική ενίσχυση ύψους 15 εκατομμυρίων λιρών, δημιουργήθηκε τελικά το Spiking Neural Network Architecture (SpiNNaker). Περιλαμβάνει σχεδόν ένα εκατομμύριο επεξεργαστές που μπορούν να εκτελούν 200 τρισεκατομμύρια δράσεις ανά δευτερόλεπτο και είναι ο μεγαλύτερος neuromorphic (νευρομορφικός) υπερυπολογιστής στον κόσμο. (Via: HotHardware)

Ο νέος υπερυπολογιστής έχει κατασκευαστεί και σχεδιαστεί από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2006 και τέθηκε σε λειτουργία πρόσφατα.

Πώς λειτουργεί το SpiNNaker;

Στέλνει μικρές ποσότητες πληροφοριών σε διαφορετικές τοποθεσίες ταυτόχρονα, όπως και η τεχνική παράλληλης επικοινωνίας του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αυτή η διεργασία είναι αντίθετη με τους περισσότερους υπολογιστές που στέλνουν τεράστιες ποσότητες πληροφοριών από το ένα σημείο στο άλλο μέσω ενός τυποποιημένου δικτύου.

Οι κατασκευαστές του SpiNNaker σχεδιάζουν να εξομοιώσουν ένα δισεκατομμύριο βιολογικών νευρώνων με τη βοήθεια αυτού του υπερυπολογιστή. Αν και αυτό είναι μικρότερο σε σύγκριση με τους «100 δισεκατομμύρια νευρώνες που συνδέονται μέσω 1 τετράκις εκατομμυρίου συνάψεις», θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση των μηχανισμών του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Ο Steve Furber, Καθηγητής Μηχανικής Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, δήλωσε: «Έχουμε δημιουργήσει ουσιαστικά μια μηχανή που λειτουργεί περισσότερο σαν εγκέφαλος παρά σαν ένας παραδοσιακός υπολογιστής, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά συναρπαστικό.»

Η ομάδα ανάπτυξης πίσω από τον υπερυπολογιστή πιστεύει ότι θα τους βοηθήσει να αποκαλύψουν τα μυστικά του ανθρώπινου εγκεφάλου, με τη διεξαγωγή πρωτοποριακών προσομοιώσεων μεγάλης κλίμακας. Επιπλέον, το SpiNNaker μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει ένα ρομπότ που βασίζεται σε AI, το οποίο ονομάζεται SpOmnibot και είναι ικανό να αναγνωρίζει οπτικά αντικείμενα και να κατευθύνεται προς αυτά.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *