ΑρχικήReviewsJetson Xavier: Νέο AI chip από την Nvidia για αυτόνομες μηχανές

Jetson Xavier: Νέο AI chip από την Nvidia για αυτόνομες μηχανές

Η Nvidia μόλις ανακοίνωσε ένα chip, με όνομα Jetson Xavier, το οποίο θα έχει ίση υπολογιστική δύναμη με ένα σημερινό σύστημα αξίας 10.000 δολαρίων, ενώ θα πωλείται στην τιμή των 1.299 αυστραλιανών δολαρίων (περίπου 850 ευρώ). Αυτό το chip δεν προορίζεται για το laptop σας, αλλά για την χρήση σε robot.

jetson xavier ai chip nvidia

«Αυτός ο μικρός υπολογιστής θα να είναι ο εγκέφαλος των μελλοντικών robot»

“Robot που θα οδηγούν, θα πετούν, θα κολυμπούν, που θα μαζεύουν φράουλες, μαρούλια, μήλα, που θα σας βοηθάνε στο εργαστήριο”, εξήγησε ο Huang, “αυτός ο μικρός υπολογιστής θα είναι ο εγκέφαλος μελλοντικών έξυπνων μηχανών. “, συμπλήρωσε.

Ο Jetson Xavier είναι εξοπλισμένος με έξι επεξεργαστές οι οποίοι μπορούν να εκτελούν 30 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο. Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί το τελικό προϊόν, τρία χρόνια για τον σχεδιασμό, και δύο χρόνια για την αρχιτεκτονική και περισσότερα από 8000 άτομα τα οποία εργάστηκαν πάνω στο project.

“Αυτό είναι το μεγαλύτερο project σχεδίασης ενός επεξεργαστή που έχουμε κάνει ποτέ στην εταιρεία μας”, είπε. “Έχει περίπου την ίδια επεξεργαστική ισχύ με ένα workstation  10.000 δολαρίων που είναι εξοπλισμένο με πολλαπλές GPU, πρόσθεσε ο Huang. Ένα τέτοιο σύστημα θα περιμέναμε να καταναλώνει 1000 watt. Τώρα έχουμε όλη αυτή την δύναμη στο μέγεθος της παλάμης μας και καταναλώνει μόλις 30 watt!”

Δεν είναι η πρώτη προσπάθεια της Nvidia να δημιουργήσει chip για AI. Η υπάρχουσα τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη από εταιρείες για αυτόνομα ρομπότ σε αποθήκες, ρομπότ για τη συλλογή φρούτων και ρομπότ γεωργίας. Ο Jetson Xavier, ωστόσο, είναι 20 φορές πιο ισχυρός από την προηγούμενη σειρά των AI chips της Nvidia και υπολογίζεται να είναι διαθέσιμος προς πώληση μέχρι τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τον Huang.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS