ΑρχικήinetΗ Nvidia διδάσκει ρομπότ μέσω ανθρώπινων ενεργειών

Η Nvidia διδάσκει ρομπότ μέσω ανθρώπινων ενεργειών

ρομπότΤο International Conference on Robotics and Automation (ICRA), που διοργανώθηκε στο Brisbane της Αυστραλίας, επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις στους παρευρισκόμενους του. Μία από αυτές ήταν η αποκάλυψη μιας έρευνας που πραγματοποίησε η Nvidia σχετικά με την εκπαίδευση ρομπότ μέσω μίμησης διεργασιών που πραγματοποιούνται από ανθρώπους.

Μέχρι τώρα, τα ρομπότ εκπαιδεύονταν να εκτελούν μια σειρά ενεργειών για ορισμένο αριθμό επαναλήψεων, σε ένα περιβάλλον απομονωμένο από τους ανθρώπους που τα προγραμμάτισαν. Στην επίδειξη, η Nvidia χρησιμοποίησε μερικούς συμπαγείς κύβους διαφορετικών χρωμάτων και τους στοίβαξε σύμφωνα με ένα σταθερό μοτίβο, για να διδάξει στο ρομπότ πως να αναπαράγει τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Η ακολουθία των ενεργειών ήταν επιτυχής και το σύστημα ανέπτυξε ένα αυτόνομο πρόγραμμα για να μιμηθεί τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε από την Nvidia, δείχνει το σύστημα να εκπαιδεύεται με τη χρήση του Nvidia Titan X GPU, και να μαθαίνει από μία και μοναδική επίδειξη που πραγματοποιήθηκε από άνθρωπο.

Η έρευνα στοχεύει στη μείωση του κόστους που συνεπάγεται ο επαναπρογραμματισμός ενός ρομπότ για την εκτέλεση ενός συνόλου εργασιών. “Αυτό που μας ενδιαφέρει να κάνουμε είναι να διευκολύνουμε έναν μη-έμπειρο χρήστη να διδάξει σε ένα ρομπότ ένα νέο καθήκον, δείχνοντάς του απλώς τι πρέπει να κάνει”, δήλωσε ο Stan Birchfield, ο κύριος επιστήμονας που εμπλέκεται στην έρευνα.

Με την έρευνα αυτή, η Nvidia έχει προστεθεί στην ομάδα εταιρειών όπως η Google και η SRI, που κάνουν προόδους στον τομέα του Artificial Intelligence στοχεύοντας στην ανάπτυξη συστημάτων με τεχνολογία AI που είναι έξυπνα και έχουν “κοινή λογική”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS