Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Πρόστιμο για μηχανικό της Tencent που χάκαρε server ξενοδοχείου

Τα κρατικά δικαστήρια της Σιγκαπούρης έκοψαν πρόστιμο σε έναν μηχανικό ασφαλείας της Κινέζικης εταιρείας Tencent Holdings, ύψους περίπου 3.600 δολαρίων, καθώς παραβίασε τους server του ξενοδοχείου στο οποίο έμενε τον περασμένο μήνα.

Tencent hack server fine

Για τον Zheng Dutao, ηλικίας 23 ετών, κόπηκε το πρόστιμο αντί της ποινής που είχε οριστεί αρχικά, η οποία ήταν 25 ημέρες φυλάκισης. Ο λόγος της ποινής ήταν η παραβίαση των server αλυσίδας ξενοδοχείων (Fragrance Hotels) οπού έμενε για κάποιες ημέρες.

Σε δικαστήριο που εκτελέστηκε για την υπόθεσή του, δήλωσε ένοχος για την σκόπιμη αποκάλυψη του κωδικού ασφαλείας που χρησιμοποιούσε το ξενοδοχείο, παίρνοντας μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε κρίσιμα αρχεία της αλυσίδας εντός του server της.

Η έρευνα που διεξάχθηκε αποκάλυψε ότι ο Zheng έφτασε στο ξενοδοχείο στις 27 Αυγούστου. Την επόμενη ημέρα, “από περιέργεια” έκανε μια σάρωση στο εσωτερικό wifi δίκτυο του ξενοδοχείου ψάχνοντας για κάποια πιθανή ευπάθεια. Με την βοήθεια του Google, κατάφερε να αναγνωρίσει το σύστημα που χρησιμοποιεί το ξενοδοχείο, καθώς και τα προεπιλεγμένα credentials (username και password).

Αφού επιβεβαίωσε ότι τα default credentials ήταν ακόμα σε ισχύ, πήρε πρόσβαση στο σύστημα του ξενοδοχείου. Τις επόμενες 3 ημέρες εκτέλεσε scripts, αποκρυπτογράφησε αρχεία και έσπασε κωδικούς ασφαλείας που υπήρχαν, φτάνοντας στον τελικό του στόχο, μια βάση δεδομένων.

Ύστερα  στο δικό του blog, έκανε ένα νέο blog post αναφέροντας το επίτευγμα του, καθώς όμως και την σειρά των βημάτων που ακολούθησε για να φτάσει στο τελικό του αποτέλεσμα. Μαζί με τα βήματα, δημοσίευσε και κωδικούς του ξενοδοχείου που είχε σπάσει ο ίδιος. Τέλος μοιράστηκε το blog post του σε ένα WhatsApp group chat με πολλά μέλη.

Η Cyber Security Agency of Singapore, ανακάλυψε το άρθρο και ενημέρωσε αμέσως την διοίκηση του ξενοδοχείου. Επίσης επικοινώνησε με τον Zheng, και του ζήτησε να διαγράψει το άρθρο, όπως και έκανε.

Το ξενοδοχείο ανέφερε στην αστυνομία την παραβίαση των συστημάτων της στην 1 Σεπτέμβριου, σύμφωνα με αναφορά του Yahoo. Αναφέρεται ότι ο Zheng δημοσίευε στο blog post του από το 2014 ευπάθειες συστημάτων, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που κατέγραψε μια δικιά του ανακάλυψη.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *