Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

ZeroPhone, το βασισμένο σε Raspberry Pi τηλέφωνο που λειτουργεί με Linux

ZeroPhoneΜε την ασφάλεια των δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής να έχει γίνει ένα ανησυχητικό ζήτημα, καθώς οι εταιρείες αναζητούν όλο και περισσότερες πληροφορίες, το ZeroPhone φαίνεται σαν μία ανάσα ανακούφισης.

Το ZeroPhone είναι ένα κινητό τηλέφωνο που βασίζεται σε Raspberry Pi, ανοιχτού κώδικα, με λειτουργικό σύστημα Linux, το οποίο έχει ξεκινήσει ως project στο Crowd Supply. Η συσκευή υπόσχεται κανένα carrier lock, καμία προεγκατεστημένη εφαρμογή και ότι κανένας δε θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης.

Το τηλέφωνο θα βασίζεται στο Raspberry Pi Zero, στο ESP8266 Wi-Fi module και σε ένα Arduino microcontroller. Αυτό που κάνει το ZeroPhone να ξεχωρίσει από τα άλλα συμβατικά smartphones είναι η παρουσία μίας θύρας mini-HDMI και μιας θύρας USB 2.0 πλήρους μεγέθους. Εκτός από αυτά, το τηλέφωνο θα διαθέτει επίσης δυνατότητα σύνδεσης Wi-Fi και μια υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών.

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα, το ZeroPhone θα έχει μικρότερη οθόνη, 1,3 ιντσών 128×64 OLED και αρχικά θα κυκλοφορήσει με 2G SIM, με επιλογές συνδεσιμότητας 3G και 4G να γίνονται διαθέσιμες σταδιακά.

Σύμφωνα με τον δημιουργό του, τον Arsenjis: «Το ZeroPhone είναι φιλικό προς το χρήστη και θα έχει τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός τηλεφώνου, αλλά θα σας δώσει προηγμένες λειτουργίες όταν τις χρειάζεστε».

Πρόσθεσε επίσης ότι το τηλέφωνο θα μπορούσε να τροποποιηθεί και να επισκευαστεί εύκολα καθώς θα σχεδιαστεί από ευρέως διαθέσιμα εξαρτήματα.

Οι τεχνικά καταρτισμένοι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Οι χρήστες θα μπορούν να συνδέσουν πρόσθετα εξαρτήματα όπως δέκτες IR, Pi 5 και οκτώ megapixel κάμερα στην ηλεκτρονική πλακέτα του τηλεφώνου. Το τηλέφωνο θα επιτρέπει επίσης στους χρήστες να εγκαταστήσουν SSH στη συσκευή για απομακρυσμένη πρόσβαση που θα τους επιτρέπει να εκτελούν διαφορετικό λογισμικό βασισμένο στο Linux στο τηλέφωνο.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν πληκτρολόγιο και ποντίκι μέσω της θύρας USB 2.0. Ωστόσο, ο μονοπύρηνος επεξεργαστής του Pi Zero δεν προορίζεται για βαριά χρήση γραφικών.

Το ZeroPhone λέγεται ότι θα φτάσει σύντομα και αναμένεται να κοστίζει περίπου $ 50.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *