ΑρχικήrapidalertHack The Box: Δοκίμασε και βελτίωσε τις ικανότητες σου στο Ethical Hacking!

Hack The Box: Δοκίμασε και βελτίωσε τις ικανότητες σου στο Ethical Hacking!

Hack The Box: Δοκίμασε και βελτίωσε τις ικανότητες σου στο Ethical Hacking!

Hack The Box: Μία πλατφόρμα για να δοκιμάσεις και να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου στο χώρο του cyber security. Το νέο σημείο συνάντησης για τους λάτρεις του Ethical Hacking.

Το Hack The Bοx, κλείνοντας ήδη ένα μήνα λειτουργίας, δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν μέσα τους το μικρόβιο του “hacking” να κάνουν αυτό που λατρεύουν, δηλαδή να χακάρουν μηχανήματα!

Το Secnews δηλώνει για ακόμη μια φορά το παρόν, ανακαλύπτοντας τις πτυχές του πρωτοποριακού για τα ελληνικά δεδομένα και όχι μόνο, Hack The Bοx.

Αφού κάποιος καταφέρει να γίνει μέλος χακάροντας την φόρμα εγγραφής (ναι, για να γίνεις μέλος και να παίξεις στο hack the bοx πρέπει πρώτα να αποδείξεις ότι κατέχεις τη στοιχειώδη γνώση που χρειάζεται)  θα βρεθεί στο εσωτερικό dashboard στο οποίο θα μπορέσει να δει την πρόοδο των άλλων μελών, να ανταλλάξει μηνύματα και φυσικά, να χακάρει μηχανήματα τα οποία θα του δώσουν πόντους για να ανέβει στην κατάταξη του hall of fame.Hack The Box

Η δυσκολία των μηχανημάτων που πρέπει να χακάρει κάποιος στο Hack The Box κυμαίνεται από πολύ εύκολα (Lame, Legacy κ.α.) μέχρι και κάποια που ίσως να μην καταφέρει κάποιος να λύσει ποτέ (Brainfuck, Cronos κ.α.). Η προσέγγιση, με ελάχιστες εξαιρέσεις, είναι “βρες ένα τρόπο να πάρεις shell στο μηχάνημα σαν χρήστης και στη συνέχεια πάρε root (ή system για windows μηχανήματα)”. Το καλό είναι ότι και να μην καταφέρει κάποιος να κάνει “own” ολοκληρωτικά ένα μηχάνημα, παίρνει τους μισούς πόντους κάνοντας “own” μόνο τον χρήστη.

Το Hack The Box βρίσκεται ακόμα στα πρώτα του βήματα και συνεχώς προσθέτει λειτουργίες και περιεχόμενο όπως τη δυνατότητα δημιουργίας ομάδων και σύντομα απ’ ότι μάθαμε την προσθήκη badges και expertise points.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS