ΑρχικήinetΟ Bill Gates μιλάει για την κόντρα της Microsoft με την Apple

Ο Bill Gates μιλάει για την κόντρα της Microsoft με την Apple

O συν-ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, συμμετείχε σε μια Ask Me Anything συνεδρία πριν λίγες ώρες και έδωσε απαντήσεις σε πολλά θέματα συμπεριλαμβανομένων της φιλανθρωπίας, της τεχνολογίας και της πολιτικής.Bill Gates

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα που κάλυψε ο Bill Gates είναι η αιώνια κόντρα της Microsoft με την Apple για το ποιος από τους δύο κολοσσούς αντέγραψε τον τρόπο λειτουργίας των συστημάτων.

Ο Βill Gates εξήγησε με έναν τυπικό τρόπο ότι ουσιαστικά το γραφικό περιβάλλον δημιουργήθηκε από τη Xerox  οπότε και οι δύο εταιρείες αντέγραψαν αυτό  το πρότυπο.

«Η “αντιγραφή” ουσιαστικά ήταν ότι και οι δύο εταιρείες επωφεληθήκαμε από το έργο της Xerox Parc και ενώ προσθέσαμε τα δικά μας στοιχεία η βασική δουλειά ανήκει σε εκείνη.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Bill Gates.

O Βill Gates τόνισε ότι η τεχνολογία έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και ο ίδιος αναμένει εταιρείες όπως η Google και η Microsoft να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση μιας σειράς προβλημάτων όπως η έλλειψη εμβολίων για ορισμένες ασθένειες.

«Το μεγάλο ορόσημο αυτή τη στιγμή είναι οι υπολογιστές που μπορούν να διαβάσουν και να κατανοήσουν τις πληροφορίες όπως ακριβώς οι άνθρωποι. Πρέπει βέβαια να γίνει αρκετή δουλειά για να εξελιχθούν πλήρως. Ένας άλλος τομέας που χρειάζεται εξέλιξη είναι εκείνος των εμβολίων. Χρειαζόμαστε εμβόλιο για τον HIV, την ελονοσία και την φυματίωση το συντομότερο δυνατόν»

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, ο Bill Gates κατά την διάρκεια της Ask Me Anything συνεδρίας δεν αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Microsoft επιλέγοντας αντ’ αυτού να επικεντρωθεί στην φιλανθρωπία, την τεχνολογία και την πολιτική.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS