Το Microsoft Teams εκτός λειτουργίας. Επιτυχής αποκατάσταση
infosec

Το Microsoft Teams εκτός λειτουργίας. Επιτυχής αποκατάσταση

Ο μεγάλος ανταγωνιστής του Slack της Microsoft, το Microsoft Teams, βρέθηκε εκτός λειτουργίας χτες. Οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα σύνδεσης με...
Read More
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
infosec

Η Google προσπαθεί να προστατεύσει το password σας από hackers

Οι μαζικές παραβιάσεις των password είναι πάρα πολύ συνηθισμένες αυτές τις μέρες. Γι’ αυτό η Google προσπαθεί να επιδιορθώσει το...
Read More
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
Latest Posts

Snoopy Drone ένας μη επανδρωμένος smartphone hacker

Η χρήση των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) που ονομάζονται Drone θα αλλάξει γρήγορα τον τρόπο που  λειτουργούμε σαν κοινωνία. Τα Drones ήδη χρησιμοποιούνται για παρακολουθήσεις, για αεροπορικές επιδρομές και χτυπήματα χειρουργικής ακρίβειας μέσω δορυφόρου, για τη διανομή πίτσας και άλλα πολλά. Από σήμερα λοιπόν θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και Drones, που μπορούν να παραβιάσουν το Smartphones σας.

drone

Ερευνητές ασφαλείας από την Βρετανική εταιρεία Sensepoint ανέπτυξαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που ονομάζεται “Snoopy.” Το Snoopy μπορεί να υποκλέψει δεδομένα από το Smartphones σας χρησιμοποιώντας πλαστή ασύρματα δίκτυα, όπως αναφέρει το CNN.

To μη επανδρωμένο αεροσκάφος ψάχνει για συσκευές που έχουν ενεργοποιημένο το WiFi και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη του τεχνολογία, αναζητεί με ποια δίκτυα είχε πρόσβαση στο παρελθόν το smartphone που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι και τόσο smart. Αφού τα ανακαλύψει προσποιείται ότι είναι ένα από εκείνα τα παλαιά δίκτυα και φυσικά το έξυπνο τηλέφωνο συνδέεται αυτόματα με το όνομα ενός δικτύου που γνωρίζει.

Η πλαστογράφηση των Wi-Fi δικτύων που “θυμάται” η συσκευή επιτρέπει στο Snoopy να συνδεθεί με στοχευμένα Smartphones χωρίς κανένα έλεγχο ταυτότητας. Με τεχνικούς όρους, το Drone χρησιμοποιεί μια επίθεση “Wireless Evil Twin” για να παραβιάσει τα smartphones.

Μόλις συνδεθεί, το Snoopy μπορεί να έχει πρόσβαση στο WiFi του θύματος, κάτι που επιτρέπει στον επιτιθέμενο να αποκτήσει εξ αποστάσεως διαπιστευτήρια σύνδεσης, προσωπικά δεδομένα, και πολλά άλλα.
Με το Snoopy οι ερευνητές κατάφεραν να υποκλέψουν με επιτυχία διαπιστευτήρια σύνδεσης του Amazon, της PayPal, της Yahoo ενώ πετούσε στον ουρανό του Λονδίνου.

http://www.youtube.com/watch?v=SWt484AC4E8

Η συλλογή των μεταδεδομένων, όπως τα ονόματα ασύρματων δικτύων και τα αναγνωριστικά της συσκευής δεν είναι κάτι το παράνομο, αλλά η παρακολούθηση και η υποκλοπή προσωπικών δεδομένων σίγουρα παραβιάζει τον νόμο.

Εάν η τεχνολογία αυτή υποπέσει στα χέρια των εγκληματιών (ή της κυβέρνησης θα πρέπει να προσθέσουμε), μπορεί να βρει πάρα πολλές κακόβουλες εφαρμογές. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία κακόβουλη πρόθεση με την ανάπτυξη του Snoopy Drone, αλλά ήθελαν να αποδεικνύουν το πόσο ευάλωτοι είναι οι χρήστες των Smartphones.

Αν ανησυχείτε για τέτοιου είδους επιθέσεις, απλά απενεργοποιήστε τη λειτουργία αυτόματης εύρεσης δικτύου στην συσκευή σας.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *