ΑρχικήsecurityΚακόβουλες εφαρμογές προσπαθούν να ξεγελάσουν τους παίκτες Pokemon GΟ

Κακόβουλες εφαρμογές προσπαθούν να ξεγελάσουν τους παίκτες Pokemon GΟ

[su_heading size=”18″ margin=”40″]Ερευνητές ασφάλειας της Dell έχουν ανακαλύψει επτά νέες εφαρμογές Android που εμφανίζονται ως το επίσημο app Pokemon GO, αλλά στην πραγματικότητα είναι μολυσμένες με κακόβουλο λογισμικό, μοιράζοντας adware και RΑΤ.[/su_heading]

Pokemon

Αρκετές ψεύτικες εφαρμογές Pοkemon GO εντοπίστηκαν τον περασμένο μήνα, αμέσως μετά την επίσημη κυκλοφορία του Pokemon GO στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ. Οι απατεώνες έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τον τεράστιο “θόρυβο” που δημιουργήθηκε γύρω από το παιχνίδι, διακινώντας πλαστές εφαρμογές σε third-party app stores, ή μέσω απατηλών tutorials με υποτιθέμενες οδηγίες για τη λήψη και εγκατάτασταση του Pοkemon GO στις μη υποστηριζόμενες χώρες.

Έναν μήνα αργότερα, η ομάδα της Dell ανακαλύπτει μία ακόμη σειρά πλαστών εφαρμογών που έχουν μολυνθεί με το RAT DroidJack. Πιο συγκεκριμένα, οι εφαρμογές com.nianticlabs.pokemοngo και net.droidjack.server μοιράζουν RAT και παρέχουν στους εισβολείς τον πλήρη έλεγχο των συσκευών των χρηστών, επιτρέποντάς τους να υποκλέπτουν δεδομένα, να πραγματοποιούν κλήσεις, να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο μέσω της κάμερας, ακόμη και να “κρυφακούν” τους χρήστες μέσω του μικροφώνου των συσκευών τους.

Εκτός από το RAT, έχουν επίσης εντοπιστεί ψεύτικες εφαρμογές που είναι μολυσμένες με adware. Δύο από αυτές τις εφαρμογές είναι και οι net.ksbicrwkn.pokemοngousa και eu.auauvcqwu.pοkemongocoins.

Τέλος υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία κακόβουλων εφαρμογών που εμφανίζονται ως πραγματικά Pokemon GO apps, όμως ο μοναδικός τους σκοπός είναι η εγκατάσταση άλλων εφαρμογών (PUAs), από το Play Store ή από μη επίσημες πηγές της Google, συνήθως ως μέρος ενός προγράμματος affiliate που επιτρέπει στους απατεώνες να κερδίζουν μια μικρή αμοιβή από κάθε εγκατάσταση.

Δύο από τα apps που εμφανίζονται ως Pokemοn GO εφαρμογές, αλλά παραδίδουν PUAs είναι τα com.thaipro.pokemοngo και com.vns.pojemongo.

android Pok

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS