ΑρχικήsecurityΧάκερ συνελήφθη για πώληση τραπεζικών λογαριασμών στην AlphaBay!

Χάκερ συνελήφθη για πώληση τραπεζικών λογαριασμών στην AlphaBay!

Η αστυνομία της Ατλάντα συνέλαβε και κατηγορεί τον Aaron James Glende για την πώληση πρόσβασης σε χακαρισμένους λογαριασμούς στην AlphaBay, ένα Dark Web portal όπου οι εγκληματίες διαφημίζουν παράνομα προϊόντα, όπως ναρκωτικά, όπλα, hacking εργαλεία, και κωδικούς πρόσβασης χακαρισμένων λογαριασμών.

Χάκερ συνελήφθη για πώληση τραπεζικών λογαριασμών στην AlphaBay!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Glende, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο IcyEagle, εγγράφηκε στην AlphaBay, και στις 5 Νοεμβρίου 2015, ξεκίνησε να πουλά τα διαπιστευτήριά πρόσβασης χακαρισμένων λογαριασμών.

Ο χάκερ είχε δύο λίστες: Μία με τίτλο “High Balance SunTrust Logins 30K-150K Available” και μιία άλλη με το όνομα “Hacked SunTrust Bank Account Logins $100-$500 Balances“.

Η πρώτη προσέφερε πρόσβαση σε εκτεθειμένους λογαριασμούς πελατών της SunTrust Bank που είχαν πάνω από $ 30.000 στο πρόσφατο υπόλοιπό τους. Η δεύτερη ήταν για λογαριασμούς που είχαν υπόλοιπο μεταξύ $ 100 και $ 500.

Ο IcyEagle ζητούσε $ 66,99 ανά λογαριασμό για την πρώτη λίστα και σύμφωνα με την διαφήμιση της AlphaBay, πούλησε 11. Για τη δεύτερη, χρέωνε $ 9,99 και πούλησε 32.

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2016, ένας FBI μυστικός πράκτορας αγόρασε μερικούς λογαριασμούς από τον Glende μέσω του AlphaBay portal χρησιμοποιώντας Bitcoin. Μια περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι τα διαπιστευτήρια πρόσβασης του λογαριασμού ήταν σωστά.

Τα δεδομένα που έλαβε από τον Glende περιελάμβαναν ονόματα χρηστών, κωδικούς πρόσβασης, φυσικές διευθύνσεις, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμούς τηλεφώνου και αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών.

Οι αρχές δεν αποκαλύπτουν πώς κατάφεραν να εντοπίσουν την πραγματική ταυτότητα του Glende, αλλά συνέλαβαν και κατηγόρησαν τον χάκερ στις 28 Ιουνίου 2016. Οι επίσημες κατηγορίες αφορούν τραπεζική απάτη, απάτη για πρόσβαση σε συσκευή και διακεκριμένη κλοπή ταυτότητας.

“Ο Glende φέρεται να πουλούσε κλεμμένες πληροφορίες τραπεζικού λογαριασμού σε μια ιστοσελίδα, σχεδιασμένη για να διακινούνται ποινικά διωκόμενα “καλούδια” και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των όπλων, κλεμμένων πιστωτικών καρτών, καθώς και παράνομων ναρκωτικών ουσιών”, δήλωσε ο Αμερικανός Εισαγγελέας John Horn. “Καθώς οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου ανταλλάσσουν όλο και περισσότερο οικονομικές πληροφορίες με μετρητά, οι πολίτες πρέπει να είναι σε εγρήγορση σχετικά με τα στοιχεία των λογαριασμών τους.”

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS