ΑρχικήHow ToΓιατί είναι επικίνδυνο να μπαίνετε σε sites πορνό incognito

Γιατί είναι επικίνδυνο να μπαίνετε σε sites πορνό incognito

it_photo_149101-sites

Πρόσφατα είχαμε αναφερθεί στο λόγο που πρέπει να αποσυνδέεστε από το Facebook, ενώ σερφάρετε σε πορνό sites ώστε να μην παρακολουθείστε. Συνεχίζοντας την έρευνα λίγο περισσότερο, παρουσιάζουμε ένα άλλο γεγονός. Το Surfing σε sites πορνό μέσω ανώνυμης περιήγησης δεν εξασφαλίζει ιδιωτικότητα.

Είναι γεγονός ότι η ανώνυμη περιήγηση δεν αποθηκεύετε στο ιστορικό, αλλά αυτό είναι η μόνη προστασία που σας παρέχει. 99 από 100 χρήστης του Google Chrome κάνουν ανώνυμη περιήγηση σε sites τέτοιου περιεχομένου.

Γιατί το να σερφάρουμε Ινκόγκνιτο δεν είναι ιδιωτικό;

Ανοίγοντας ένα πρόγραμμα περιήγησης incognito – είτε στο Google Chrome, είτε στο Mozilla Firefox, είτε Apple Safari ή Microsoft Edge και Internet Explorer – εξασφαλίζετε μόνο ότι ο υπολογιστής σας δεν θυμάται τη δραστηριότητά σας. Όπως προαναφέρθηκε, οποιοσδήποτε web browser θα φροντίσει οι αναζητήσεις σας στο web να μην είναι ορατές την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το Ινκόγκνιτο surfing είναι ιδιωτικό ή ανώνυμο. Η ανώνυμη περιήγησή σας αποθηκεύεται από τον ISP σας, την εταιρεία σας και τελικά την εταιρεία browser σας. Ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου σας – ή ISP – είναι σε θέση να παρακολουθεί κάθε ιστοσελίδα και αναζήτηση που διενεργείται από το σπίτι σας.

Δοκιμάστε να ανοίξετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό ή την ιστοσελίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης. Θα διαπιστώσετε ότι τα στοιχεία όπως το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασής υπάρχουν παρά το ότι η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης που δεν αποθηκεύει τα δεδομένα σας.

Η Google έχει εκ των προτέρων προειδοποιήσει για το surfing σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης του Chrome. “Πραγματοποιώντας ανώνυμη περιήγηση δεν κρύβετε την περιήγησή σας από τον εργοδότη σας, την υπηρεσία παροχής Internet ή τα sites που επισκέπτεστε.” Στην πραγματικότητα όταν συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Gmail σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης διευκολύνετε το Google να παρακολουθήσει τις αναζητήσεις σε πορνό sites.

Αν δεν έχετε απενεργοποιήσει ή παύσει το Ιστορικό ιστού του Google λογαριασμού σας – είστε σε θέση να κάνετε log-in και να παρακολουθείτε τη δραστηριότητά σας εκεί επίσης.

Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης κάνουν το ίδιο πράγμα με τη Google.

Ορισμένες ιστοσελίδες πορνό επιπλέον χρησιμοποιούν κάτι που ονομάζεται Super Cookies τα οποία είναι σε θέση να παρακολουθούν τις κινήσεις σας σε όλο τον ιστό, ακόμη και κατά την περιήγησή σας σε ιδιωτική λειτουργία. Τα Super cookies είναι σαν τα κανονικά, ένα ελαφρύ λογισμικό κάθεται σε ένα δικτυακό τόπο και «φακελώνει» τους χρήστες που επισκέπτονται τη σελίδα. Όταν επιστρέψετε στη συγκεκριμένη σελίδα σε μεταγενέστερη ημερομηνία, η ιστοσελίδα είναι σε θέση να παρακολουθεί το σύνολο της δραστηριότητας μεταξύ των δύο επισκέψεων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω στοιχεία, δεν είναι σοφό να σκεφτεί κανείς ότι η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης είναι είτε ιδιωτική είτε ανώνυμη. Αν θέλετε πραγματικά να είναι ανώνυμη, χρησιμοποιήστε το VPN αλλά μην έχετε την εντύπωση ότι τα incognito αρχεία περιήγησής σας είναι ιδιωτικά

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS