ΑρχικήHow ToΚρατήστε ιστορικό κατά την ανώνυμη περιήγησή σας στον Chrome

Κρατήστε ιστορικό κατά την ανώνυμη περιήγησή σας στον Chrome

Ακούγεται αντιφατικό, αλλά υπάρχουν φορές που η διατήρηση ενός βραχυπρόθεσμου ιστορικού στην κατάσταση ανώνυμης περιήγησης είναι χρήσιμη. Γενικά, όλοι γνωρίζουμε ότι το όλο θέμα του να χρησιμοποιεί κανείς την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης του Chrome είναι ότι δεν αφήνει πίσω του κανένα ίχνος για τη δραστηριότητα περιήγησής του. Ωστόσο, είτε χρησιμοποιείτε το incognito για πονηρούς σκοπούς είτε ως προληπτικό μέτρο ασφάλειας, μερικές φορές είναι λογικό να θέλετε να διατηρήσετε ιστορικό περιήγησης για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Κρατήστε ιστορικό κατά την ανώνυμη περιήγησή σας στον Chrome

Ένας τρόπος να το κάνετε αυτό είναι να κρατήσετε όλες τις καρτέλες που έχετε χρησιμοποιήσει ανοιχτές ώστε να μπορείτε να πάτε πίσω ανά πάσα στιγμή. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε την επέκταση του Chrome, Off The Record History. Όταν είναι ενεργοποιημένη, αυτή η επέκταση διατηρεί ένα ιστορικό περιήγησης για τις συνεδρίες ανώνυμης περιήγησης.

Το κλειδί είναι η επέκταση να διατηρεί το ιστορικό μόνο όταν το incognito browser παράθυρο είναι ανοιχτό. Μόλις το κλείσετε το ιστορικό σας να διαγράφεται. Μπορείτε, επίσης, να διαγράψετε χειροκίνητα το incognito ιστορικό σας μέσω της επέκτασης πριν κλείσετε το παράθυρο του browser.

Για να χρησιμοποιήσετε την επέκταση, κατεβάστε και εγκαταστήστε την από το Chrome Web Store. Στη συνέχεια, ανοίξτε μια κανονική καρτέλα του προγράμματος περιήγησης, πληκτρολογήστε chrome: //extensions και πατήστε Enter.

chrοmesetting
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε χειροκίνητα το Off The Record History για να δουλέψει σε incognito mode

Αυτό θα σας μεταφέρει στη σελίδα των ρυθμίσεων των επεκτάσεων. Τώρα, μετακινηθείτε προς τα κάτω τη σελίδα μέχρι να βρείτε το Off The Record History και κάντε κλικ στο Allow in incognito κουτάκι. Κάνοντας κλικ θα εμφανιστεί μια προειδοποίηση ότι η επέκταση θα μπορεί να καταγράφει το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης, το οποίο δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση, δεδομένου ότι αυτό είναι και το νόημα της επέκτασης.

offtherecordhistory
Το Off The Record History στο χώρο εργασίας σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης

Τώρα μπορείτε να ανοίξτε ένα παράθυρο ανώνυμης περιήγησης και να ξεκινήσετε την περιήγησή σας. Μπορείτε ελεύθερα να κλείσετε όλες τις καρτέλες και αν ποτέ χρειαστεί να βρείτε μια σελίδα την οποία επισκεφθήκατε προηγουμένως μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο της επέκτασης. Από προεπιλογή, θα σας δείξει όλες τις καρτέλες που έκλεισαν πρόσφατα σε ένα drop-down παράθυρο. Αν χρειαστεί να πάτε ακόμα πιο πίσω, κάντε κλικ στην επιλογή Full history για να δείτε ολόκληρη την περιήγησής σας στην εν λόγω ανώνυμης περιήγησης συνεδρία.

Αν θέλετε να διαγράψετε το ιστορικό της επέκτασης χειροκίνητα κάντε κλικ στο εικονίδιο της επέκτασης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων στην επάνω δεξιά γωνία του drop-down παράθυρου.

Για εκείνους που θέλουν να χρησιμοποιούν το Off The Record History σπάνια: Απενεργοποιήστε την επέκταση από την incognito mode κάνοντας uncheck στο incognito checkbox στη διεύθυνση chrome: //extensions και αργότερα μπορείτε να το ξανα-τσεκάρετε -όταν θα θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε.

Μπορεί να μην θέλετε να κρατάτε ένα βραχυπρόθεσμο incognito browsing ιστορικό όλη την ώρα, αλλά υπάρχουν και εκείνες οι στιγμές, που πραγματικά θα σας σώσει!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS