HomeinetStrike of 1700 websites in Russia over the new anti-piracy law

Strike of 1700 websites in Russia over the new anti-piracy law

piracyΟ Ρώσικος αντί-πειρατικός νόμος τέθηκε σε ισχύ χθες,  Πέμπτη 1η Αυγούστου και μαζί με αυτό το γεγονός πάνω από 1.700 ιστοσελίδες άρχισαν να απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το περιεχόμενο των ιστοσελίδων δεν ήταν διαθέσιμο στους επισκέπτες κατά τη διάρκεια της απεργίας καταγγέλλοντας το νόμο και ζητώντας να ανακαλέσουν τη νομοθεσία, όπως αναφέρει το RT.

Ενώ ορισμένες υπηρεσίες, όπως η μουσική ιστοσελίδα Zaycev.net και η online εγκυκλοπαίδεια Lurkmore.to, έπαιρναν μέρος στην διαμαρτυρία, άλλες, όπως η Mail.ru, η μεγαλύτερη υπηρεσία e-mail στη Ρωσία, κράτησε τις ιστοσελίδες της σε λειτουργία, αλλά τάχθηκε κατά της νέας νομοθεσίας.

Η μηχανή αναζήτησης της Ρωσίας, Yandex, είχε εκφράσει στο παρελθόν τις ανησυχίες της για το νέο νόμο, αλλά αγνοείσαι την απεργία την 1η Αυγούστου.

Το Κόμμα των Πειρατών της Ρωσίας που πραγματοποίησε πρόσφατα αγώνα δρόμου ενάντια στο νόμο και ανακοίνωσε το “Black August” ζητώντας από τους οπαδούς του να αποφύγουν κάθε καταβολή για πνευματικά δικαιώματα, όπως παραδείγματος χάρη τα εισιτήρια  των κινηματογράφων.

Ο νόμος που τέθηκε σε ισχύ την 1η Αυγούστου δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων να επικοινωνήσουν με τις ιστοσελίδες που διανέμουν παράνομο περιεχόμενο. Μέσα σε 3 μέρες οι ιστοσελίδες θα πρέπει να μπλοκάρουν την πρόσβαση στα παράνομα αρχεία και να τα κρατήσουν έτσι μέχρι την διεξαγωγή του δικαστηρίου.

Εάν οι “παράνομες” ιστοσελίδες δεν συμμορφωθούν με την εντολή, θα μπαίνουν στο παιχνίδι οι πάροχοι υπηρεσιών για να σταματάνε την προβολή της σελίδας εντελώς από το διαδίκτυο. Ωστόσο, εάν ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων δεν καταθέσει αγωγή μέσα σε 15 ημέρες από την αρχική καταγγελία, το μπλοκάρισμα της ιστοσελίδας δεν θα ισχύει.

Η πρώτη αγωγή έχει ήδη κατατεθεί από την εταιρεία διανομής ταινιών, Cinema without Borders, με στόχο το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στη Ρωσία VKondakte. Ωστόσο, η αγωγή απορρίφθηκε, αφού η εταιρεία δεν έδωσε όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν τις αξιώσεις πνευματικών δικαιωμάτων τους.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS