Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
Latest Posts

Το 80% των Android Users έχουν ‘απαρχαιωμένα’ Smartphones, εσείς;

Τα μη επιδιορθωμένα και μη ενημερωμένα συστήματα είναι μια από τις βασικότερες αιτίες που καταφέρνει το ‘σκουλήκι των malware’ και τρυπώνει μέσα στις ζωές των θυμάτων, αφού η ‘παιδεία’ των χρηστών σε θέματα ασφάλειας φαίνεται πως lagάρει στην πραγματικότητα.

Και για του λόγου το αληθές: Περισσότεροι από τα δυο τρίτα των ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android, και περισσότεροι από το 80% αυτών χρησιμοποιεί απαρχαιωμένη έκδοση.

Το 80% των Android Users έχουν ‘απαρχαιωμένα’ Smartphones, εσείς;

Σύμφωνα με την αναφορά της G DATA ‘Q3 2015 Mobile Malware’, υπήρξαν 6.400 νέα περιστατικά κατά τα οποία malware είχαν ως στόχο Android συσκευές σε καθημερινή βάση – γεγονός που μεταφράζεται σε πολύ μεγάλο ρίσκο. Στο τέλος του τριμήνου, οι αναλυτές της G DATA ήδη έχουν καταμετρήσει περισσότερα περιστατικά Android malware μέσα στο 2015 παρά από όσα ολόκληρου του 2014 (1.575.644 vs. 548.129). Στο τέλος του τρίτου τριμήνου μόνο, βρέθηκαν 574.706 διαφορετικά malware strains, αριθμός που δείχνει μια ανησυχητική αύξηση της τάξεως του 50% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου χρόνου.

“Αναλύοντας τα δεδομένα για τις επιθέσεις κακόβουλων λογισμικών σε Android συσκευές κάθε τρίμηνο, οι αναλυτές μας βρήκαν έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων που δεν χρησιμοποιούν ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος,” αναφέρει ο Andy Hayter, security evangelist της G DATA.

“Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό, παρόλο αυτά έτσι ανοίγει μια μεγάλη πόρτα για επιθέσεις σε συσκευές χρηστών με ανοιχτές «τρύπες ασφάλειας» και ευπάθειες που απλά περιμένουν να ‘χτυπηθούν’. Με τα όλο και αυξανόμενα περιστατικά malware, το γεγονός αυτό αποτελεί μια ουσιαστική πηγή ανησυχίας και πραγματικά θα πρέπει να το λάβουμε πολύ πιο σοβαρά υπόψη.”

Oι συνηθισμένοι λόγοι για τις απαρχαιωμένες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις λήψης ενημερώσεων από τους παρόχους τηλεφωνικών υπηρεσιών, όπως και η διαθεσιμότητα των OS updates για τις παλαιότερες συσκευές.
Από fitness apps μέχρι οχήματα, όλο και περισσότερες συσκευές συνδέονται μεταξύ τους και με το διαδίκτυο και μπορούν να συνδεθούν με ένα smartphone ή ένα tablet. Τέτοια applications και το λειτουργικό σύστημα Android γίνονται ολοένα και περισσότερο δημοφιλή στους cyber criminals, αφού τους προσφέρουν μια διέξοδο για κάποιο attack.

Τα δεινά του Android είναι πιθανό να πολλαπλασιαστούν, όπως η εταιρεία προέβλεψε. Το 2016 ίσως δούμε περισσότερα smartphones με προ-εγκατεστημένο malware. Και, η εταιρεία παρακολουθεί την άνοδο στο συγκρότημα του κακόβουλου λογισμικού για online τραπεζική απάτη. Οι security experts της G DATA αναμένουν μια αύξηση των complex malware που συνδυάζουν Windows και Android attack campaigns σε online banking customers. Στόχος των εγκληματιών είναι να χειραγωγήσουν τις τραπεζικές συναλλαγές στο διαδίκτυο.

 

Διαβάστε επίσης: SlemBunk | Trojan για Android στοχεύει 31 τράπεζες παγκοσμίως

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *