ΑρχικήinetΗ Microsoft κλείνει την ιστοσελίδα WindowsPhone.com

Η Microsoft κλείνει την ιστοσελίδα WindowsPhone.com

Τα Windows 10 Mobile έρχονται και δεν είναι μυστικό ότι η Microsoft περιμένει πολλά από αυτή την έκδοση, προσφέροντάς την εντελώς δωρεάν σε όλες τις συσκευές που τρέχουν Windows Phone, ανεξαρτήτως του μεγέθους της οθόνης, του χώρου αποθήκευσης ή της RAM.

Ως αποτέλεσμα, το Redmond ετοιμάζεται για τη μετάβαση στα Windows Phone με μια νέα σημαντική αλλαγή: η ιστοσελίδα WindowsPhone.com συνταξιοδοτείται, με το σύνδεσμο τώρα ανακατευθύνει τους χρήστες στην επίσημη σελίδα των Windows Phones.

Η αλλαγή μπορεί να μη φαίνεται σημαντική με την πρώτη ματιά, αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη rebranding διαδικασία και προς το ότι η Microsoft είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη νέα smartphone στρατηγική της. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία αναφορά για Windows Phone σε αυτή τη νέα σελίδα και γίνεται κυρίως εστίαση στα Windows 10 Mobile και τις νέες συσκευές που η Microsoft παρουσίασε στην hardware εκδήλωσή της στις 6 Οκτωβρίου.

Η Microsoft κλείνει την ιστοσελίδα WindowsPhone.com

Αντί για τα Windows Phone, η Microsoft τώρα μιλάει για τα Windows Phones, πράγμα το οποίο  αποτελεί μέρος της στρατηγικής της για να δείξει σε όλους ότι τα Windows είναι τώρα υπεύθυνα για την τροφοδοσία όλων των συσκευών τους, με τα χαρακτηριστικά που έχουν θεσπιστεί ειδικά για την ενοποίηση των πλατφορμών και για να τα φέρει όλα σε επαφή.

Το store, για παράδειγμα, είναι τώρα ο ένας και μοναδικός προορισμός για εφαρμογές στα Windows 10, είτε πρόκειται για υπολογιστές ή smartphones και δεν έρχεται μόνο με ένα παρόμοιο UI και γκάμα χαρακτηριστικών, αλλά παρέχει επίσης πρόσβαση σε καθολικές εφαρμογές με σκοπό να τρέξει σε οποιοδήποτε μέγεθος οθόνης.

Η ίδια η Microsoft έχει αναπτύξει μια ομάδα καθολικών εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένου του Edge browser, ο οποίος είναι το καλύτερο παράδειγμα για το πώς ένα τέτοιο πρόγραμμα πρέπει να εργάζεται. Το εργαλείο είναι διαθέσιμο και για PC και για smartphones και μπορεί να προσαρμόζεται σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης, ενώ επίσης προσφέρει τα ίδια χαρακτηριστικά σε όλες τις συσκευές.

Προφανώς, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να πείσει όλους τους προγραμματιστές να κάνουν το ίδιο πράγμα και να γράφουν κώδικα για τα Windows 10, αλλά ο χρόνος θα δείξει αν η ευκαιρία είναι αρκετά ελκυστική για να βοηθήσει τη Microsoft να πετύχει αυτό το σχέδιο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS