ΑρχικήinetPeeple app: Χαρακτηρίστε άλλους ανθρώπους χωρίς τη συγκατάθεσή τους

Peeple app: Χαρακτηρίστε άλλους ανθρώπους χωρίς τη συγκατάθεσή τους

Peeple: Η εφαρμογή όπου μπορείτε να χαρακτηρίσετε άλλους ανθρώπους – χωρίς τη συγκατάθεσή τους
Φανταστείτε μια βάση δεδομένων που εσείς και όλοι όσοι γνωρίζετε θα λαμβάνετε κριτική, βαθμολόγηση και σχόλια, από κάποιον που είχατε σχέση, συνεργασία ή φιλία, χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

Καλώς ήλθατε στο Peeple! Περιγράφεται από τους ιδρυτές του ως μια εφαρμογή «θετικότητας». Όταν ξεκινήσει τον Νοέμβριο, το Peeple θα επιτρέπει στους χρήστες να αξιολογούν και να αναζητούν ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο που κατατάσσουν τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία και άλλα, σε δεκάδες άλλες εφαρμογές .

Peeple app: Χαρακτηρίστε άλλους ανθρώπους χωρίς τη συγκατάθεσή τους

Οι επικριτές του όμως φοβούνται ότι θα μετατραπεί σε ένα εικονικό βιβλίο «θαψίματος», που θα επιτρέψει τα κουτσομπολιά και την διαπόμπευση των χρηστών.

Οι χρήστες θα είναι σε θέση να προσθέσουν σχεδόν τον οποιονδήποτε στην υπηρεσία, και οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να επιλέξουν ποια σχόλια θα δημοσιευτούν, κάτι που προκαλεί ανησυχίες για τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής.
Όταν η εφαρμογή ξεκινήσει τον Νοέμβριο, οι χρήστες θα μπορούν να γράφουν σχόλια για τους φίλους τους, τους συναδέλφους τους και άλλους, χρησιμοποιώντας μια κλίμακα αξιολόγησης από το 1 έως το 5.

Η εφαρμογή, που δημιουργήθηκε από την Julia Cordray και τη Nicole McCullough, θα είναι διαθέσιμη μόνο σε συσκευές iOS, το Νοέμβριο. Ήδη χιλιάδες χρήστες έχουν εγγραφεί για τις δοκιμαστικές εκδόσεις, σύμφωνα με ένα post στη σελίδα του Peeple στο Facebook. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν σήμερα αξία που φτάνει τα 7,6 εκατομμύρια $, σύμφωνα με την Washington Post.
Για να προσθέσουν μία αξιολόγηση, οι χρήστες πρέπει να είναι 21 ετών και άνω με ενεργό λογαριασμό στο Facebook. Οι κριτικές πρέπει να γίνεται κάτω από το όνομα του ατόμου και ο χρήστης θα πρέπει να αναφέρει από που γνωρίζει το πρόσωπο που θα χαρακτηρίσει σε μία από τις τρεις κατηγορίες: προσωπική, επαγγελματική ή ρομαντική.

Μόλις κάποιος προστεθεί στο Peeple, οποιοσδήποτε είναι εγγεγραμμένος στην εφαρμογή, μπορεί να τον χαρακτηρίσει ως άτομο.
Έχουμε ήδη αξιολογήσει εστιατόρια, ξενοδοχεία και ρούχα, οπότε γιατί να μην βαθμολογήσουμε και τους ανθρώπους στη ζωή μας; Επειδή τα πράγματα αναπόφευκτα θα γίνουν άσχημα, υποστηρίζουν οι επικριτές.

Οι ιδρυτές του Peeple ισχυρίζονται ότι διαθέτουν συστήματα για την καταπολέμηση του bullying. Οι χρήστες θα είναι σε θέση να “αναφέρουν οποιαδήποτε περιστατικό εκφοβισμού στα σχόλια που λαμβάνουν και θα είμαστε σε θέση να αφαιρέσουμε το σχόλιο τον χρήστη που παραβίασε τους όρους και τις προϋποθέσεις μας.” Ουσιαστικά, η δυνατότητα αφαίρεσης περιεχομένου που κρίνεται ως «εκφοβισμός» επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των διαχειριστών της εφαρμογής.

Εσείς τι πιστεύετε; Αναμένουμε τα σχόλιά σας!

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS