ΑρχικήinetΚαι o Chrome μπλοκάρει τον Flash Player

Και o Chrome μπλοκάρει τον Flash Player

flashΟ Chrome της Google θ’ αρχίσει  από την Τρίτη τον αποκλεισμό κάποιων διαφημίσεων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία Flash της Adobe.

Η Google ανακοίνωσε ότι έλαβε αυτά τα μέτρα ώστε να βοηθήσει  τις ιστοσελίδες να φορτώνουν γρηγορότερα και να διατηρούν περισσότερο την διάρκεια ζωής της μπαταρίες στις φορητές συσκευές.

Εισήγαγε εργαλεία που βοηθούν στον μετασχηματισμό των διαφημίσεων του Player της Adobe σε άλλες εναλλακτικές τεχνολογίες.

Πολλές εταιρείες έχουν ταχθεί κατά του Flash τους τελευταίους μήνες, αναφέροντας πως καθυστερεί την περιήγηση στο διαδίκτυο αλλά και γιατί ήταν επικίνδυνος όσον αφορά την ασφάλεια.

Η επιλογή να μπλοκαριστούν ή να σταματήσουν οι διαφημίσεις που βασίζονται του Player της Adobe στον Chrome, είχε ήδη ενταχθεί σε μια δοκιμαστική version νωρίτερα μέσα στο έτος.

Η αλλαγή αφορά σε όλα τα add-ons για τον Chrome που απορροφούν πόρους.

Πολλές απ’ αυτές τις διαφημίσεις, δεν έχουν άμεση σχέση με την σελίδα στην οποία εμφανίζονται, η επιλογή της απενεργοποίησης θα είναι πλέον η προεπιλεγμένη , κάτι που σημαίνει πως πολλές διαφημίσεις που έχουν φτιαχθεί με τον Player της Adobe δεν θα λειτουργούν.  Θα υπάρχει παρόλα αυτά η επιλογή να δει κανείς την διαφήμιση κλικάροντας πάνω της. Επίσης αν κάποιος επιθυμεί να βλέπει τις διαφημίσεις αυτές από προεπιλογή, θα έχει την δυνατότητα να αλλάξει την ρύθμιση.

Η αλλαγή σημαίνει επίσης πως πολλοί οργανισμοί θα πρέπει να ξαναδουλέψουν το περιεχόμενο  των διαφημίσεων τους αν αυτό δεν εξυπηρετείται σε σελίδες του χρησιμοποιούν το AdWords της Google το οποίο μετατρέπει αυτόματα τις διαφημίσεις Flash σε HTML5.

Στην αρχή του Ιούλη, τα προβλήματα ασφάλειας που αντιμετώπιζε ο Player, οδήγησαν στον προεπιλεγμένο αποκλεισμό του από τον Mozilla Firefox και από τότε ολοένα και περισσότερο η βιομηχανία της τεχνολογίας στρέφεται εναντίον  του, ειδικά μετά το hijacking από hackers μέσω κακόβουλων διαφημίσεων Flash. Η πρώτη εταιρεία που μπλόκαρε το λογισμικό στις φορητές συσκευές ήταν η Apple το 2010.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS