ΑρχικήinetFacebook και Mozilla "σκοτώνουν" τον Flash player

Facebook και Mozilla “σκοτώνουν” τον Flash player

flashΜετά την έκκληση στην Adobe από τον νέο επικεφαλής του Facebook, Alex Stamos, για τον ορισμό επιτέλους μιαςΨ ημερομηνίας “θανάτου” για τον επισφαλή Flash player, δραστικά μέτρα αποφάσισε να υιοθετήσει και η Mozilla στον Firefox, για να προστατέψει τους χρήστες της από τους κινδύνους που καραδοκούν.

Alex Stamos @alexstamos
It is time for Adobe to announce the end-of-life date for Flash and to ask the browsers to set killbits on the same day.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε τον Firefox για την περιήγησή σας στο Διαδίκτυο ανεξάρτητα με το ποιά έκδοση είναι, desktop ή mobile, ίσως να έχετε ήδη παρατηρήσει πως ο Firefox μπλοκάρει by default και προσφέρει στον χρήστη την επιλογή να ενεργοποιήσει τον player μόνο αν το θεωρεί απαραίτητο. Έτσι δεν αποκλείει ολοκληρωτικά τον Flash από τις ιστοσελίδες, ενημερώνει όμως του χρήστες για τους κινδύνους που παραμονεύουν αφήνοντας τους να επιλέξουν από μόνοι τους αν επιθυμούν να συνεχίσουν ή όχι.
Μπορεί να έχουμε ξανακούσει για επερχόμενο “τέλος” του Flash player, ήδη από τον Steve Jobs και την Apple, ενώ το 2011 δημιουργήθηκε και κίνημα για την κατάργησή του, το λεγόμενο “Occupy Flash”. Να σημειωθεί επίσης πως η Adobe, έχει σταματήσει την υποστήριξη της mobile έκδοσης με αφορμή τον “διωγμό” του Flash από τις συσκευές με λειτουργικό Android.
Το τελευταίο μεγάλο πλήγμα για τον Flash ήταν η απόφαση της Google για την προκαθορισμένη χρήση του HTML5 player στην υπηρεσία του YouTube, και πλέον μετά την πίεση που δέχεται από το Facebook, το πολυσυζητημένο τέλος σίγουρα δεν θ’ αργήσει να έρθει…

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS