ΑρχικήinetΗ Sony Mobile και το Internet of Things

Η Sony Mobile και το Internet of Things

sony mobileΕνάντια  στις προβλέψεις που θέλουν την ιαπωνική Sony Mobile στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης έρχονται οι δηλώσεις του προέδρου και CEO της εταιρείας.

H Sony Mobile ήταν «ξεγραμμένη» από πολλούς το τελευταίο εξάμηνο καθώς αναμενόταν ν’ ακολουθήσει την φθίνουσα πορεία και κατάληξη των άλλοτε τρανών  VAIO.

Παρά τις διαδοχικές διαβεβαιώσεις του προέδρου της εταιρείας Καζ Χιράι, η κρίση που προκλήθηκε στην μεγάλη εταιρεία ως αποτέλεσμα της εξαφοράς του 50% που κατείχε παλαιότερα η Ericsson, έφερε δυσοίωνες σκέψεις σε ορισμένους αναλυτές. Φήμες ήθελαν την Sony προς πώληση ή συγχώνευση στην αρχή του χρόνου.

Ενώ λοιπόν τα πράγματα φαίνονταν να μετρούν αντίστροφα για την εταιρεία και το τέλος ήταν κοντά, τον Μάρτιο στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, η Sony Mobile έκανε αισθητή την παρουσία της, τονίζοντας τα δυνατά χαρτιά της: την φωτογραφία, μιας  και είναι ο βασικό προμηθευτής άλλων μεγάλων κατασκευαστών στις κάμερες, την αδιάβροχη αντοχή, και τέλος κέντρισε το ενδιαφέρον μιλώντας για το Internet of Things, την διασύνδεση μηχανών (M2M), wearable συσκευές και εξειδικευμένους αισθητήρες στο fitness και την οικιακή διασύνδεση.

Ο Χιρόκι Τοτόκι, διευθύνων σύμβουλος της Sony Mobile, απαντά στην φημολογία μέσα από το arabianbusiness.com τονίζοντας την σύνδεσή άλλων συσκευών με τα smartphones αλλά και τις ζωές μας.

«Η ευκαιρία για διαφοροποίηση είναι τεράστια!» ανέφερε και μίλησε για την ευκαιρία που παρέχει το Internet of Things στην παραγωγή μιας σειράς από νέες κατηγορίες προϊόντων.

Αλλά και στην Αθήνα, ο Αντώνης Μπαρούνας, πρόεδρος της Sony Mobile στην Ελλάδα, αναφέρεται  στην στροφή προς αυτή την κατεύθυνση, τονίζοντας τις δυνατότητες και τα πειθώρια εξέλιξης που μπορεί να προσφέρει.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS