ΑρχικήReviewsFove: Συσκευή VR βγαλμένη από ταινίες sci-fi!

Fove: Συσκευή VR βγαλμένη από ταινίες sci-fi!

fove

Fove: Mπορεί το Oculus Rift να αποτελεί το πιο γνωστό όνομα όταν μιλάμε για εικονική πραγματικότητα, παρόλα αυτά νέες συσκευές κάνουν την εμφάνισή  τους και ταράζουν τα νερά. Πρόκειται για την πρωτοποριακή και καινοτόμα συσκευή Fove, που δημιουργήθηκε από μια πρώην υπάλληλο της Sony, την Γιούκα Κοτζίμα, σε συνεργασία με τον Λοχλέιν Γουΐλσον, ειδικό στην επεξεργασία εικόνων.
Δημοσίευμα στο MIT Technology Review αναφέρει πως η συσκευή είναι η πλέον πρωτοποριακή και καινοτόμα στο είδος της, η οποία χρησιμοποιεί την ανίχνευση βλέμματος ως βασικό interface του χρήστη, δηλαδή ουσιαστικά ο χρήστης μπορεί να χειρίζεται την συσκευή με το βλέμμα του, χαρακτηριστικό που κάνει τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας πραγματικότητα!
Πραγματοποιήθηκε μάλιστα και μια σύντομη επίδειξη των δυνατοτήτων της συσκευής στα πλαίσια ενός παιχνιδιού όπου ο χρήστης κατέστρεφε διαστημόπλοια εξωγήινων με το βλέμμα.
Παρόλα αυτά οι βλέψεις των δημιουργών για την συσκευή δεν περιορίζονται σε games με διαστημόπλοια, ο Γουΐλσον αναφέρεται στην συσκευή ως “το μέλλον της εικονικής πραγματικότητας”. Η τεχνική (foviated rendering) που χρησιμοποιείται στην Fove είναι ένας καλός τρόπος για να λυθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στο virtual reality, το γεγονός πως η πλήρης εμβύθιση στον εξομοιωμένο κόσμο απαιτεί δύο οθόνες υψηλής ανάλυσης που θα τρέχουν σε πολύ υψηλό frame rate.
Συνήθως οι κατασκευαστές σε μια προσπάθεια μείωσης του lag ανεβάζουν το fps (frame per second) στα 120, κάτι που απαιτεί πολύ μεγάλη υπολογιστική ισχύ.

Η Fove φαίνεται πως διαθέτει την ικανότητα να το αλλάξει αυτό καθώς όπως φάνηκες σε επίδειξη στην Ε3 η εικόνα βελτιωνόταν ανάλογα με το πού κοίταζε ο χρήστης.
Η συσκευή βρισκόταν σε crowdfunding στο Kickstarter και συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσό, πολύ πριν την λήξη της διαδικασίας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS