ΑρχικήinetGoogle Hands Free payments...πληρώστε χωρίς το κινητό σας!

Google Hands Free payments…πληρώστε χωρίς το κινητό σας!

Είναι επίσημη η ανακοίνωση του Android Pay, του νέου συστήματος mobile πληρωμών της, το οποίο παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του keynote της πρώτης μέρας του Google I/O 2015. Παρόλο αυτά περισσότερο ενδιαφέρον μας προκαλεί η είδηση ότι ετοιμάζει ο αμερικανικός κολοσσός ένα νέο σύστημα, σε prototype μορφή, με την ονομασία “Hands Free” πληρωμές. 

Έχοντας δείξει προς τετραετίας τον δρόμο για τις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου με το Google Wallet, μια πρωτοποριακή για τότε εφαρμογή, όταν όμως τα δίκτυα αποδοχής ανέπαφων συναλλαγών ήταν ακόμα σε εμβρυακή κατάσταση, η εταιρεία λογισμικού και διαδικτυακών υπηρεσιών επιστρέφει με το Android Pay.

Πως θα λειτουργούν οι hands free payments?

Φανταστείτε την ώρα που θα είσαστε στο ταμείο ενός καταστήματος, να έχετε τα χέρια στις τσέπες σας, και το μόνο που θα έχετε να κάνετε είναι να λέγατε ότι θέλετε να πληρώσετε με τη βοήθεια της GοοgΙe (“I’d like to pay with Google”) και αυτό να γινόταν χωρίς καν να βγάλετε το κινητό από την τσέπη. Δεν ξέρουμε αν ακούγεται συναρπαστικό για εσάς, της Google πάντως της αρέσει και πειραματίζεται πάνω σε μία τέτοια εξέλιξη.

google-hands-free

Το πιο καινοτόμο χαρακτηριστικό του νέου ψηφιακού πορτοφολιού της GοοgΙe φαίνεται να είναι η δυνατότητα για hands free πληρωμές. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και τα πρώτα demos, θα αρκεί ο πελάτης να πλησιάζει το ταμείο του καταστήματος έχοντας το smartphone πάνω του και να λέει «θέλω να πληρώσω με τη GοοgΙe ». Καθώς θα απομακρύνεται, η συναλλαγή θα ολοκληρώνεται και τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στην οθόνη της συσκευής.

Σε δοκιμαστικό στάδιο είναι η λειτουργία προς το παρόν:

Σε δοκιμαστικό στάδιο η συγκεκριμένη λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε δυο αλυσίδες εστιατορίων στις Ηνωμένες Πολιτείες και προφανώς για χαμηλού κόστους συναλλαγές. Αν και για την ώρα η GοοgΙe δεν έδωσε πολλές περισσότερες πληροφορίες για το πώς ακριβώς θα λειτουργεί, πιθανότατα θα βασίζεται σε γεωγραφικά όρια βάση της τοποθεσίας του χρήστη (geofences).

Έχουν υπάρξει παρόμοιοι πειραματισμοί στο παρελθόν, όπως πχ από την εταιρεία Square ή την Paypal με το Beacon, η GοοgΙe ωστόσο θέλει, όπως πάντα, να κάνει περισσότερο mainstream μία τέτοια τεχνολογία. Όπως ανακοίνωσε, θα ξεκινήσει να εφαρμόζει τις “Hands Free” πληρωμές σύντομα στις αλυσίδες Papa John’s και McDonalds στο San Francisco, ενώ εργάζεται ώστε να έχει σύντομα πιο ευρεία γκάμα συνεργαζόμενων καταστημάτων.

Η Google υποσχέθηκε ότι το Αndroid Pay θα είναι αποδεκτό με την ενεργοποίησή του σε περισσότερα από 700.000 χιλιάδες σημεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα συνεργάζεται με περισσότερες από 1.000 εφαρμογές στο Android, για in app αγορές. Το εγχείρημα υποστηρίζεται από τις American Express, Discover, MasterCard και Visa, ενώ η GοοgΙe (σε αντίθεση με την Apple) φαίνεται πως θέλει να κρατήσει ενεργούς στο παιχνίδι τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

 

Δεν είναι γνωστό ακόμη αν το “Hands Free” θα είναι μέρος της Android Pay εμπειρίας.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο, με το οποίο η εταιρεία προωθεί τον τρόπο αυτό, αλλά και να διαβάσετε περισσότερα  στην ειδική σελίδα που έχει δημιουργηθεί, πατώντας εδώ.

https://youtu.be/Qxet1VdpOQ4

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS