Αρχικήsecurity27χρονη παραβιάζει PC με hijacking προβάλοντας σκληρό πορνό στα θύματα

27χρονη παραβιάζει PC με hijacking προβάλοντας σκληρό πορνό στα θύματα

hijacking
27χρονη παραβιάζει PCs με hijacking προβάλοντας σκληρό πορνό στα θύματα

Η αστυνομία του Καναδά συνέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα μια εικοσιεπτάχρονη γυναίκα που φέρεται να εγκατέστησε κακόβουλο λογισμικό σε υπολογιστές άλλων χρηστών.

Η Valerie Gignac, από την πολιτεία του Quebec γνωστή και ως Saint-Alphonse-de-Rodriguez, κατηγορείται για το ότι κρυφάκουσε ιδιωτικές συνομιλίες και τρόμαξε τα θύματά της αιφνιδιάζοντάς τα, μιλώντας τους μέσω των ηχείων από τους παραβιασμένους υπολογιστές τους. Η ένοχη φέρεται επίσης πως είχε συνδεθεί σε ιστοσελίδες με ακραίο πορνογραφικό υλικό, το οποίο μετά το hijacking στα PCs, προέβαλε στους χρήστες – θύματα συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών, στον Καναδά αλλά και σε άλλες χώρες σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας.

Η Gignac έχει αναρτήσει βίντεο στο YouTube στα οποία, παρακολουθούσε τα ξαφνιασμένα θύματα καθώς έπαιρνε με hijacking τον έλεγχο τον υπολογιστών τους. Κατηγορείται μάλιστα για το ότι είναι ιδιοκτήτρια ενός online hacking forum στον Καναδά το οποίο μετρά 35.000 χρήστες παγκοσμίως. Η αστυνομία κατέσχεσε τον εξοπλισμό πληροφορικής της Gignac ώστε να διενεργηθεί περαιτέρω έλεγχος.

Σύμφωνα πάλι με δηλώσεις της αστυνομίας η εικοσιεπτάχρονη είναι μάλλον ενεργό μέλος πολυάριθμων forums για hacking με ψευδώνυμα όπως QUEEN, QUEEN SH0CKA και UNSEENz. Εμφανίστηκε στο δικαστήριο την προηγούμενη Τετάρτη και χρεώθηκε τέσσερις κατηγορίες που σχετίζονται με μη εξουσιοδοτημένη χρήση του υπολογιστή και παράνομες ενέργειες σε σχέση με τα δεδομένα του υπολογιστή στο πλαίσιο του ποινικού κώδικα του Καναδά.

Το CBC News αναφέρει πως η Gignac αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση το απόγευμα της Τετάρτης με την προϋπόθεση πως δεν θα χρησιμοποιήσει υπολογιστή ούτε θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Michel Leclerc, είπε πως η πελάτης του δεν προσπάθησε να εξαπατήσει τα θύματα για να βγάλει χρήματα κι ότι ήταν απλώς μια κακή φάρσα.

Αναμένεται  να επιστρέψει ξανά στα δικαστήρια τον Ιούνιο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS