ΑρχικήsecurityΟι περισσότερες ανώνυμες tiplines των κυβερνήσεων δεν είναι ασφαλείς!

Οι περισσότερες ανώνυμες tiplines των κυβερνήσεων δεν είναι ασφαλείς!

tiplines

Οι περισσότερες ανώνυμες tiplines των κυβερνήσεων δεν είναι ασφαλείς: Όταν πρόκειται για καταγγελίες, η προστασία της ιδιωτικότητας είναι θέμα μέγιστης σημασίας. Απλώς ρωτήστε τον Edward Snowden

Είναι επίσης ο  λόγος για τον οποίο μια νέα αναφορά της American Civil Liberties Association υπογραμμίζει πως σε ανώνυμες κυβερνήσεις δεν χρησιμοποιείται κρυπτογράφηση HTTPS στις tiplines, κι αυτό είναι αρκετά ανησυχητικό.

Σε επιστολή τους στον Tony Scott, chief information officer των Ηνωμένων Πολιτειών, οι Michael W. Macleod-Ball και Christopher Soghoian παρακαλούν θερμά την κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε ν’ αλλάξουν τα περίπου 29 sites που απαιτούνται από τον νόμο για την προστασία της ανωνυμίας των tipsters πάνω στη σύνδεση HTTPS.

Αν αυτό δεν συμβεί άμεσα, (ο Scott έχει ένα διετές σχέδιο για την κρυπτογράφηση όλων σχεδόν των κυβερνητικών σελίδων), τότε η ACLU προτείνει να επιτραπεί η χρήση του περιηγητή Tor ώστε να ειδοποιούνται οι αρχές για απάτες στο ενδιάμεσο διάστημα. Προς το παρόν το ανώνυμο Tor είναι αποκλεισμένο από ορισμένες σελίδες της ομοσπονδιακής υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει η Washington Post, η “Rewards for Justice” ιστοσελίδα που προσφέρει έως και 10 εκατομμύρια δολάρια σε αμοιβές για συμβουλές τρομοκρατίας είναι απόλυτα προσβάσιμη και σχεδόν ο καθένας θα μπορούσε να κρυφοκοιτάξει και να θέσει σε κίνδυνο την αφάνεια κάποιας πηγής. Ακόμη ένα παράδειγμα αποτελεί η τηλεφωνική γραμμή εσωτερικής ασφάλειας (Department of Homeland Security’s hotline) που δεν χρησιμοποιεί ούτε κι αυτή κρυπτογράφηση HTTPS στις tiplines, όπως ούτε και η Γενική Επιθεώρηση για την ανασυγκρότηση του Αφγανιστάν (Inspector General for Afghanistan Reconstruction).

Μία απ’ τις πηγές της Post, αναφέρει ότι μοιάζει περισσότερο με επίβλεψη κι όχι με οτιδήποτε άνομο. Εξισώνει την έλλειψη κρυπτογράφησης στις tiplines των  ιστοσελίδων της Γενικής Υπηρεσίας Διοίκησης, η οποία παρεμπιπτόντως χειρίζεται ποινικές έρευνες και μεγάλο όγκο πληροφοριών ενόρκων, με το να αφήνει κανείς τον φάκελο ενός μάρτυρα στο γραφείο της ρεσεψιόν.

Τί γίνεται τώρα με το υπόλοιπο της ιστοσελίδας ;  Είναι κρυπτογραφημένο. Η ουσία εδώ είναι στο να βεβαιωθούμε πως οι ανώνυμοι πληροφοριοδότες παραμένουν όπως και να ‘χει ανώνυμοι. Μέχρι να συμβεί αυτό, φαίνεται πως το να αναφέρει κανείς κάτι ύποπτο στην κυβέρνηση θα μπορούσε να είναι μεγάλο ρίσκο και να εκθέτει υπέρμετρα την ασφάλειά του.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS