Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!
infosec

Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!

Η Microsoft παραμένει στη κορυφή της λίστας των εταιρειών που επιλέγουν οι κακόβουλοι χρήστες να υποδυθούν όταν θέλουν να “ψαρέψουν”...
Read More
infosec

Bug στην εφαρμογή Google News χρησιμοποιεί μεγάλο όγκο των δεδομένων σας

Πριν από λίγο καιρό, η Google κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή, με το όνομα Google News, η οποία αντικατέστησε τα Google...
Read More
infosec

Οι εφαρμογές σας παρακολουθούν ακόμα και μετά την απεγκατάστασή τους

Έχετε παρατηρήσει ότι διαφημίσεις για εφαρμογές που έχετε απεγκαταστήσει εδώ και καιρό εμφανίζονται ακόμα στη συσκευή σας; Μια πρόσφατη αναφορά...
Read More
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
Latest Posts

Η αμερικανική κυβέρνηση καταθέτει αγωγή κατά της εταιρείας τηλεπικοινωνιών SPRINT

sprint-store-v1-500x375

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατέθεσε αστική αγωγή κατά της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Sprint, η οποία συνεργαζόταν με τις αρχές επιβολής του νόμου (FBI, DEA, U.S. Marshals Service, ICE κ.α.), παρέχοντας υπηρεσίες που σχετίζονταν με τα προγράμματα παρακολούθησης των αμερικανικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία των ΗΠΑ, οι τηλεπικοινωνιακοί φορείς είναι υποχρεωμένοι να συνεργάζονται με τις αρχές όσον αφορά τις νόμιμες επιχειρήσεις που διοργανώνονται στα πλαίσια των προγραμμάτων επιτήρησης. Ωστόσο οι φορείς μπορούν να ζητήσουν από την κυβέρνηση να αναλάβει το αντίστοιχο κόστος που συνδέεται με τις επιχειρήσεις αυτές, εφ ‘όσον ακολουθούν τους κανόνες τιμολόγησης που καθορίζονται από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών.

Η αμερικανική κυβέρνηση, ωστόσο, κατηγορεί την Sprint για παραβίαση των ανωτέρω κανονισμών, διογκώνοντας το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών κατά 58 τοις εκατό.

Στο διάστημα από 1 Ιανουαρίου του 2007 μέχρι και 31 Ιουλίου του 2010, η Sprint είχε εκδόσει  τιμολόγια συνολικής αξίας 37.7 εκατομμυρίων δολαριών – υπερχρεώνοντας τις αρχές επιβολής του νόμου με το ποσό των 21 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως αναφέρεται και στο επίσημο κατηγορητήριο.

Από την πλευρά της, η Sprint αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο Bloomberg ότι τα τιμολόγια που υποβλήθηκαν στην κυβέρνηση συμβαδίζουν πλήρως με την ισχύουσα νομοθεσία και ότι η εταιρεία συνεργάστηκε πλήρως για την διεκπεραίωση της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *