ΑρχικήinetH Μοzilla συνιστά την χρήση Open Source λογισμικού για την προστασία από...

H Μοzilla συνιστά την χρήση Open Source λογισμικού για την προστασία από τα προγράμματα παρακολούθησης

We Should Trust only Open Source Browsers to keep NSA away
Οι αποκαλύψεις του Edward Snowden σχετικά με την δράση της NSA και τα προγράμματα παρακολούθησης κλόνισε όπως ήταν αναμενόμενο την εμπιστοσύνη των χρηστών, καθώς ο κόσμος γνωρίζει πλέον ότι η NSA έχει την ικανότητα να διεισδύει σε κάθε ηλεκτρονική συσκευή, στο διαδίκτυο και στις παγκόσμιες επικοινωνίες.

“Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να εμπιστευόμαστε τα λογισμικά και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε στο διαδίκτυο. Κυβερνήσεις, εταιρείες, ομάδες και άτομα μπορούν να μας κατασκοπεύουν εν αγνοία μας”.

Ο δημιουργός του JavaScrip και CTO της Mozilla, Brendan Eich, δήλωσε με blog post ότι η NSA δεν χρησιμοποιεί μόνο υψηλής τεχνολογίας exploits για την παρακολούθηση των χρηστών, αλλά εισάγει και μυστικές κερκόπορτες (backdoors) σε νόμιμα λογισμικά.

“Για την αποτελεσματική προστασία μας πρέπει να χρησιμοποιούμε μόνο οpen Source λογισμικά, και δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τυφλά οποιονδήποτε προηθευτή λογισμικού προσφέρει προϊόντα που δεν είναι ανοιχτού κώδικα”, τόνισε ο Brendan.

“Η Mozilla έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων κατασκευαστών περιηγητών. Τα προϊόντα μας είναι πραγματικά open source”. Αυτό σημαίνει ότι ο πηγαίος κώδικας είναι διαθέσιμος σε όλους και ο καθένας μπορεί να ελέγξει και να έχει πρόσβαση σε αυτόν.

Αντιθέτως, ο Microsoft Internet Explorer είναι ένα λογισμικό πλήρως κλειστού κώδικα ενώ οι Safari και Chrome browsers χρησιμοποιούν τις open-source μηχανές rendering ή WebKits, αλλά δεν είναι ακόμη πλήρως open-source, καθώς περιέχουν σημαντικά τμήματα κλειστού κώδικα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS