ΑρχικήsecurityTwitter: Τμήματα του source code διέρρευσαν στο GitHub

Twitter: Τμήματα του source code διέρρευσαν στο GitHub

Κάποια τμήματα του source code (πηγαίου κώδικα) του Twitter διέρρευσαν στο διαδίκτυο (GitHub), σύμφωνα με μια νομική κατάθεση της ίδιας της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στο δισεκατομμυριούχο Elon Musk.

Twitter source code

Ο κώδικας είχε δημοσιευτεί στο GitHub, τη δημοφιλή πλατφόρμα της Microsoft που επιτρέπει στους προγραμματιστές να μοιράζονται κώδικα.

Σύμφωνα με το νομικό έγγραφο, που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ της Βόρειας Περιφέρειας της Καλιφόρνια, το Twitter ζήτησε από την πλατφόρμα την αφαίρεση του πηγαίου κώδικα. Επομένως, τα τμήματα που είχαν διαρρεύσει, δεν είναι πλέον διαθέσιμα.

Δείτε επίσης: Twitter: Αλλαγές σε two-factor authentication

Το GitHub δεν σχολιάζει γενικά αποφάσεις για την κατάργηση περιεχομένου. Ωστόσο, για λόγους διαφάνειας, κοινοποιούμε δημόσια κάθε αίτημα κατάργησης DMCA [Digital Millennium Copyright Act]“, δήλωσε εκπρόσωπος του GitHub στο BBC.

Ο νόμος DMCA υπογράφηκε στις ΗΠΑ το 1998. Αποσκοπεί στην προστασία copyrighted υλικού στο διαδίκτυο.

Στο αίτημά του για αφαίρεση του source code από την πλατφόρμα, το Twitter ζήτησε από το GitHub να παράσχει πληροφορίες σχετικά με το ποιος βρισκόταν πίσω από το λογαριασμό (“FreeSpeechEnthusiast“) που διέρρευσε τον κώδικα.

Το Twitter είπε ότι ο λογαριασμός του χρήστη είχε παραβιάσει τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.

source code πηγαίος κώδικας Github

Η διαρροή του source code αποτελεί ένα νέο χτύπημα για το Twitter αλλά και για τον κ. Musk συγκεκριμένα, ο οποίος έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις με τις ενέργειές του, μετά την απόκτηση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Δείτε επίσης: Twitter: Θα σας ειδοποιεί όταν ένα tweet που αλλεληπιδράσατε λαμβάνει σχολιασμό από το Community Note

Λίγες μόλις ημέρες μετά την απόκτηση της πλατφόρμας, ο Musk ανακοίνωσε ότι θα κάνει πολλές αλλαγές. Μια από τις πιο σημαντικές όμως ήταν οι απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων (περίπου του μισού προσωπικού της εταιρείας). Πολλοί άλλοι παραιτήθηκαν ως αντίδραση στις απαιτήσεις και τις αποφάσεις του Musk. Επίσης, πολλοί celebrities στράφηκαν κατά του Twitter από τότε που ανέλαβε τα ηνία ο δισεκατομμυριούχος.

Για να γυρίσουμε, όμως, στο θέμα μας, η διαρροή source code είναι μια άσχημη κατάσταση. Μία από τις σημαντικές συνέπειες μιας τέτοιας διαρροής είναι οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Οι χάκερ και οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον κλεμμένο πηγαίο κώδικα για να αναλύσουν τις αδυναμίες και τα τρωτά σημεία του λογισμικού. Μπορούν ακόμη και να τροποποιήσουν τον κώδικα για να δημιουργήσουν νέους φορείς επίθεσης προσαρμοσμένους για την εταιρεία. Γι’ αυτό το λόγο, οι εταιρείες (μεγάλες όπως το Twitter αλλά και μικρές) θα πρέπει να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για την προστασία του source code τους.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk μέχρι το τέλος του 2023 θα ορίσει νέο CEO του Twitter

Σε άλλα νέα, ο Elon Musk πρότεινε πρόσφατα ότι η αξία του Twitter μπορεί να είναι κάτω από τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος αγόρασε την εταιρεία στα τέλη του περασμένου έτους για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο κ. Musk φέρεται επίσης να είπε στο προσωπικό: “Βλέπω μια ξεκάθαρη, αλλά δύσκολη, πορεία προς μια αποτίμηση >250 δισεκατομμυρίων δολαρίων“.

Πηγή: www.bbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS