ΑρχικήinetCelebrities εγκαταλείπουν το Twitter λόγω Elon Musk

Celebrities εγκαταλείπουν το Twitter λόγω Elon Musk

Πολλοί celebrities φαίνεται πως εγκαταλείπουν το Twitter τώρα που ο Elon Musk απέκτησε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξαγοράς, 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και έκτοτε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είναι επίσημα ιδιοκτήτης του Twitter.

Η είδηση διαδόθηκε γρήγορα και αμέσως μετά, πολλοί celebrities άρχισαν να αναφέρουν δημόσια ότι σκοπεύουν να εγκαταλείψουν το Twitter.

Δείτε επίσης: Υπάλληλος του Τwitter κοιμάται στο πάτωμα του γραφείου λόγω των απαιτήσεων του Elon Musk

Η Shonda Rhimes, δημιουργός του Grey’s Anatomy, έγραψε: “Δεν θα περιμένω να δω τα σχέδια του Elon. Bye“.

Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια Sara Bareilles ανακοίνωσε επίσης την αποχώρησή της από το Twitter, λέγοντας: “Ήταν διασκεδαστικό το Twitter. Είμαι εκτός. Τα λέμε σε άλλες πλατφόρμες, φίλοι μου. Συγγνώμη, αυτό εδώ δεν είναι για μένα“.

Μεταξύ των celebrities που αποχωρούν από το Twitter, βρίσκεται και η Toni Braxton, η οποία έγραψε σε μια ανάρτηση ότι ήταν “σοκαρισμένη και τρομοκρατημένη” με ορισμένες από τις αναρτήσεις που χαρακτηρίζονται ως “ελεύθερη έκφραση” στην πλατφόρμα τις τελευταίες ημέρες.

Η ρητορική μίσους που καλύπτεται με το πρόσχημα της “ελευθερίας του λόγου” δεν είναι ανεκτή- ως εκ τούτου, αποφάσισα να σταματήσω να χρησιμοποιώ το Twitter, καθώς δεν αποτελεί πλέον ασφαλή πλατφόρμα για μένα, τους γιους μου και άλλους έγχρωμους ανθρώπους“.

Ο Brian Koppelman, συνδημιουργός του Billions, είπε επίσης ότι θα κάνει ένα διάλειμμα από το Twitter. “Αν θέλετε να με βρείτε, ελάτε στο Instagram ή στο Tok“, έγραψε.

Η Jameela Jamil, ηθοποιός, έγραψε: “Ένα καλό πράγμα για το ότι ο Elon αγόρασε το twitter είναι ότι *ΤΕΛΙΚΑ* θα φύγω και θα σταματήσω να είμαι μια απόλυτη απειλή για την κοινωνία εδώ. Οπότε είναι μια κατάσταση win win για όλους σας πραγματικά“.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Διατηρήστε το verified badge στο Τwitter με $ 8 / μήνα

Ο Erik Larsen, δημιουργός κόμικς φέρεται να έγραψε στο Twitter τον Απρίλιο ότι η μέρα που ο Elon Musk θα αγοράσει το Twitter θα είναι η μέρα που θα διαγράψει το λογαριασμό του και θα φύγει από την πλατφόρμα. Και όντως, ο λογαριασμός φαίνεται τώρα ανενεργός.

Η ηθοποιός Téa Leoni, ενημέρωσε επίσης τους followers της για την αποχώρησή της από το Twitter: “Γεια σε όλους. Φεύγω από το Twitter σήμερα“.

Twitter Celebrities
Celebrities εγκαταλείπουν το Twitter λόγω Elon Musk

Ο Bill Morrison, καλλιτέχνης και εικονογράφος κόμικς, επιβεβαίωσε σε ένα μήνυμα στο LinkedIn ότι απενεργοποίησε τον λογαριασμό του στο Twitter λόγω της εξαγοράς του από τον Elon Musk.

Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να περιμένω να δω αν θα επαναφέρει τον λογαριασμό του Trump, αλλά αποφάσισα ότι υπήρχαν ήδη πολλοί λόγοι για να φύγω ακόμη και αν δεν υπήρχε επιστροφή του Trump“, είπε ο Morrison.

Εκτός από τις διασημότητες που αναφέρθηκαν παραπάνω, ο ηθοποιός Mick Foley και ο σκηνοθέτης Ken Olin έχουν επίσης εγκαταλείψει το Twitter. Συγκεκριμένα, ο Foley έγραψε ότι κάνει διάλειμμα από το Twitter καθώς “η νέα ιδιοκτησία – και η παραπληροφόρηση και το μίσος που φαίνεται να ενθαρρύνονται – έχουν δέσει το στομάχι του κόμπο“.

Και υπάρχουν και άλλοι celebrities που έχουν ανακοινώσει την έξοδό τους από το Twitter από τότε που ανήκει στον Elon Musk.

Οι περισσότεροι δικαιολογούν την αποχώρησή τους λέγοντας ότι η παραπληροφόρηση, ο ρατσισμός και η ρητορική μίσους θα “ανθίσουν” στην πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: Τwitter: Ο Elon Musk φέρνει μαζί του υπαλλήλους από την Tesla

Σχεδόν αμέσως μετά το κλείσιμο της συμφωνίας από τον Musk, το Network Contagion Research Institute δήλωσε στην Washington Post ότι η χρήση φυλετικών προσβολών στο Twitter αυξήθηκε κατά πεντακόσια τοις εκατό.

Twitter Ekon Musk
Celebrities εγκαταλείπουν το Twitter λόγω Elon Musk

Ο αστέρας του NBA, LeBron James, απαίτησε από τον Elon Musk να αναλάβει δράση για τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούσαν τo “N-word” στο Twitter.

Ο James σημείωσε ότι του είναι αδιάφορο ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Twitter και ότι δεν έχει θέμα με τον Elon Musk. Ωστόσο είπε: “Ελπίζω ότι ο ίδιος και οι άνθρωποί του θα το λάβουν εξαιρετικά σοβαρά υπόψη τους, διότι είναι πολύ τρομακτικό. Τόσοι πολλοί άνθρωποι που είναι ακατάλληλοι να μιλήσουν λένε ότι η ρητορική μίσους είναι ελεύθερη έκφραση“.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS